fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Benicarló nomena el músic Paco Albiol com a Persona Destacada en l’Àmbit Cultural a títol pòstum

L’Ajuntament de Benicarló nomena el músic Paco Albiol com a Persona Destacada en l’Àmbit Cultural a títol pòstum

El Consell Municipal de Cultura ha escollit com a Persona Destacada en l’Àmbit Cultural a títol pòstum el músic benicarlando Paco Albiol, traspassat ara fa un any. La seua participació i implicació en nombroses formacions musicals l’han fet mereixedor d’aquest reconeixement que s’entregarà divendres 5 d’agost.

El plenari del Consell Municipal de Cultura ha acordat per majoria proposar el músic Paco Albiol com a Persona Destacada en l’Àmbit Cultural a títol pòstum. La importància que ha tingut en els darrers anys com a impulsor de la música a Benicarló i les comarques del voltant, així com l’enorme diversitat del seu treball en el món de la música l’han fet mereixedor del reconeixement, proposat per un grup de músics benicarlandos.

Paco Albiol es va formar musicalment a Benicarló i al Conservatori Salvador Seguí de Castelló. Paral·lelament, va rebre formació en música moderna i jazz de mans de diversos professors i va realitzar un treball exhaustiu i autodidacta per evolucionar en tots els àmbits que envolten el món de la música.

Va ser membre destacat de l’Associació Musical Ciutat de Benicarló, va formar part i va ser un dels membres fundadors de la Benicarló Big Band i de la Big Band de la UJI (Universitat Jaume I). També va ser membre actiu en diverses orquestres de ball de la comarca (membre original de l’orquestra Pitágoras o Perfil, entre moltes d’altres) i va ser un gran impulsor del jazz amb grups com Funky Talks, Eva Menacho Free Boleros…

Va impulsar les jam sessions de jazz que tenien lloc setmanalment al desaparegut Café de l’Arq, va organitzar el cicle de concerts Jazz a les Caseres, de Peníscola, al llarg de diversos estius. Va ser membre del conegut grup Pepet i Marieta, amb el qual va participar en un gran nombre de concerts, festivals i programes de televisió a través dels quals el grup va obtindre un gran reconeixement a banda i banda del riu Sénia.

Va composar una de les peces més representatives del Grup de Dolçaina i Tabal de Benicarló, del qual va ser membre, juntament amb la seua parella, Ana Pérez, i del qual forma part la seua germana, Laura Albiol, i és membre fundador el seu pare, Ximo Albiol. Va gravar discos per a artistes de tot tipus i va participar com a músic de sessió en àmbits com el clàssic, el jazz, la rumba o la cançó d’autor.

L’acte públic de reconeixement a Paco Albiol es farà divendres 5 d’agost al Magatzem de la Mar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.