Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó senyalitzarà turísticament el Camí de l’Aigua

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó senyalitzarà turísticament el Camí de l’Aigua

La Generalitat ha concedit una subvenció de 16.000 euros per a este projecte i el de creació d’un museu virtual.

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha rebut una subvenció de 16.000 euros de la Generalitat Valenciana per a instal·lar senyalització turística a la ciutat, especialment per a marcar el Camí de l’Aigua, el relat turístic “en el qual treballem des de la passada legislatura i que unix els dos centres històrics a través del nostre patrimoni”, tal com ha explicat el regidor de Turisme, Jorge García.

A la quantitat que subvenciona el Consell se sumen altres 16.000 euros d’aportació municipal. En total, 32.000 euros per a posar en valor el recorregut que neix en els Coves de Sant Josep i passa per l’Aqüeducte, que també s’està il·luminant, per la plaça de l’Àngel, la plaça del Centre i la plaça de l’Assumpció. En este sentit, l’edil ha indicat que “som un referent turístic gràcies al riu subterrani i hem d’aprofitar-lo perquè els visitants coneguen la resta de la ciutat a través del patrimoni i la història”.

Esta ajuda també servirà per a avançar en el projecte de creació de visites virtuals en 360 graus a l’església del Sant Ángel, l’església de l’Assumpció, l’aljub de l’Assumpció i els túnels subterranis de la plaça de l’Àngel. Estos dos últims recursos no són accessibles “i encara són molt desconeguts pels propis vallers i valleres”. Així mateix s’estan realitzant reproduccions en 3D de les peces més importants del Museu Arqueològic, algunes d’elles trobades en les últimes excavacions del poblat de Sant Josep.

Estes accions “fan que construïm un relat turístic més complet, basat en la nostra història, la nostra cultura i el nostre patrimoni”. Este museu virtual serà accessible des d’ordinadors i dispositius digitals “per a potenciar la nostra ciutat turísticament”, amb productes complementaris a la visita als Coves de Sant Josep, “com també estem fent amb les visites nocturnes guiades”, ha finalitzat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.