fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament d’Orpesa repartirà llibres a alumnes d’Infantil i Primària per a suportar el confinament

L’Ajuntament d’Orpesa repartirà llibres a alumnes d’Infantil i Primària per a suportar el confinament

La mesura pretén que els xiquets i xiquetes tinguen un entreteniment cultural, amb aventures trepidants i pàgines que els descobriran la història del municipi.

L’Ajuntament d’Orpesa repartirà una sèrie de llibres entre els alumnes orpesins que rebran en els pròxims dies a les seues cases com a mesura d’entreteniment i oci cultural enfront del confinament pel coronavirus. Així ho ha anunciat l’alcaldessa, María Jiménez, qui al costat dels edils d’Educació i Cultura, Silvia Arnau i Gonçal Tamborero, respectivament, ja han començat a preparar l’enviament d’unes cartes molt especials dirigides als xiquets i joves del municipi, acompanyades d’un dibuix i un llibre.

En el cas dels estudiants d’Infantil dels col·legis Degà Martí i La Mediterrània, estos rebran el conte il·lustrat titulat ‘Quin vent’ (de Rob Biddulph), una història que narra la vida de Blau, un intrèpid pingüí que inicia un viatge inesperat en la cerca d’una estrela flamant. Per part seua, els alumnes de Primària podran gaudir indagant en el passat d’Orpesa a través del llibre ‘Esbós històric d’Orpesa’, de Francisco Sevillano Colom. D’esta manera, “els més xicotets tindran l’oportunitat de practicar la lectura i els més majors podran conéixer en profunditat la història del nostre municipi”, explica Jiménez.

Es tracta d’una iniciativa amb la qual “pretenem que els xiquets i xiquetes del municipi puguen tindre un entreteniment cultural que pot servir-los per a evadir-se en estos dies tan difícils que estem vivint”, destaca Jiménez. “Els més xicotets no acaben d’entendre per què no poden eixir al carrer i porten molt temps tancats a casa, una situació a la qual no estan acostumats, per la qual cosa hem decidit tindre este detall perquè gaudisquen d’una xicoteta recompensa per tot l’esforç que estan fent, tant ells com les seues famílies”, afig l’alcaldessa.

I és que l’Ajuntament d’Orpesa treballa des del primer dia amb el ferm objectiu de “trobar totes les possibles vies que retornen al municipi a la normalitat perquè els veïns i veïnes puguen recuperara les seues rutines diàries com més prompte millor”. És per això que, tal com avança Jiménez, “continuem realitzant la nostra labor de manera incansable perquè l’atur de l’activitat econòmica en la nostra localitat tinga el menor impacte possible a llarg termini”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.