fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’alcalde de Sagunt dicta el Ban Faller sobre la normativa i els principals actes de la setmana de festes

L’alcalde de Sagunt dicta el Ban Faller sobre la normativa i els principals actes de la setmana de festes

El ban indica els canvis en la circulació i en el transport urbà, entre altres modificacions que es produïxen durant la setmana festiva.

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha dictat el Ban Faller per a donar a conéixer a la ciutadania els detalls sobre el desenvolupament dels principals actes que se celebraran i les recomanacions sobre l’ús d’artefactes pirotècnics, entre d’altres. Tal com ha explicat la regidora de Festes i Cultura Popular, Asun Moll, el Ban Faller és un document en el qual s’exposa a la ciutadania i a les persones i entitats implicades tot el que esdevé als carrers i places del municipi durant el període en el qual l’activitat fallera pren el carrer per a plantar els monuments, adornar els carrers, muntar les carpes, escenaris i atraccions, a més d’algunes normatives.

Asun Moll ha fet una crida a tots els veïns i veïnes perquè convisquen de la millor manera possible amb les falles; “que tots gaudisquen al màxim de la setmana festiva, però que ho facen de manera responsable, respectant la convivència de la festa i el descans”.

El ban, que tindrà vigència fins al 20 de març a les 12 h, recull les dates dels talls dels carrers per als recintes més grans, així com els de la resta de comissions, els desviaments de trànsit, de transport urbà i els horaris permesos per a les revetles. Per a la recollida de les peces que componen els monuments, en les zones d’estacionament senyalitzades les comissions que hagen demanat el permís corresponent podran tallar el trànsit a partir del diumenge 10 de març, de la mateixa manera que per al muntatge de recintes fallers que porten atraccions de fira, parades, carpes i escenaris. La resta de les comissions podran tallar a partir del dissabte 11 de març a les 18 h, amb la finalitat d’interferir el menys possible en el trànsit rodat de la ciutat.

Així mateix, el citat ban recull quines són les vies per les quals discorreran les cercaviles, ofrenes i resta d’actes en els quals les comissions falleres ompliran els nostres carrers amb les milers de persones que conformen les 30 comissions de Federació Junta Fallera de Sagunt. Concretament, el dia 16, a partir de les 16.30 hores, tindrà lloc el lliurament de premis en Camí Reial i posteriorment es realitzarà la visita de cortesia a les falles de Sagunt. D’altra banda, el 17 de març, a partir de les 16.30 hores, començarà la visita de cortesia a les comissions del Port de Sagunt. El dissabte 18, a partir de les 18 h, les comissions falleres de Sagunt es concentraran en l’avinguda Doctor Palos per a realitzar la tradicional ofrena que tindrà lloc a l’Ajuntament de Sagunt. Finalment, el diumenge 19 de març, a les 10.30 hores, les falles del Port de Sagunt es concentraran als jardins del Centre Cívic Antic Sanatori per a realitzar l’ofrena que tindrà lloc en l’Albereda. Tots els carrers que seran tallats, així com els horaris, quedaran reflectits en la pàgina web de la Policia Local de Sagunt.

També queda reflectit en el ban que el servici d’estacionament regulat de l’ORA, la zona blava, no funcionarà de l’11 al 20 de març, tots dos inclusivament, en cap dels dos nuclis.

El transport públic, tant urbà com interurbà, quedarà desviat des del dia 10, a partir de les 17 h, fins al dia 20 a les 12 h per l’av. 9 d’Octubre, tal com s’informarà en les parades i autobusos d’AVSA, companyia que presta el servici.

Cal destacar que el Ban Faller també recull les normes bàsiques que han de seguir els professionals, així com els particulars en l’ús de productes pirotècnics, en realitzar els trets de pirotècnia de mascletades i castells en les comissions falleres per a complir amb les mesures de seguretat. L’ús de material pirotècnic serà des de les 9 del matí fins a la 1 de la matinada, a excepció de les despertaes que seran de 7.30 a 8.30 hores del matí.

Quant a les discomòbils i revetles en la via pública s’autoritzen del 14 al 18 de març, sempre que es realitzen entre les 23 h i les 4 h de la matinada. Les carpes de les comissions hauran de tancar-se mitja hora després que concloga la discomòbil. Durant eixa mitja hora, no podrà haver-hi ambientació musical, ja que es disposa d’eixe temps per a deixar la carpa en les condicions prèvies al tancament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.