fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’artista borrianenc Manuel Martí Fandos torna a la ciutat amb la seua mostra «Abstraccions»

L’artista borrianenc Manuel Martí Fandos torna a la ciutat amb la seua mostra «Abstraccions»

L’exposició recull algunes de les obres més destacades del període més fructífer de l’artista i es mantindrà oberta des d’aquest dimecres fins al pròxim 11 de juny en el CMC La Mercè.

Aquest pròxim dimecres, dia 10 de maig, i a partir de les 19.30 h, el Centre Municipal de Cultura La Mercé acollirà la inauguració de l’exposició “Abstraccions” del reconegut artista borrianenc, Manuel Martí Fandos. Una mostra a través de la qual es tindrà l’oportunitat de visionar i gaudir un nombre important d’obres del període més fructífer i brillant dins del vessant més complex desenvolupat per l’artista.

Manuel Martí Fandos va nàixer a Borriana en 1928, però la seua família s’estableix a Barcelona en 1942. Es va formar en l’Escola d’Arts i Oficis de Barcelona, l’Escola Superior de Belles arts de Sant Jordi i la École des Beaux Artes de París. Durant la seua trajectòria va practicar la pintura figurativa del natural, la il·lustració i la pintura abstracta, de la qual aquesta mostra vol ser una retrospectiva de la seua prolífica creació. Tal com ha destacat l’edil de Cultura de l’Ajuntament de Borriana, Vicent Granel, “de nou tenim una perfecta oportunitat de gaudir de les obres d’un dels majors artistes que ha donat la nostra ciutat, i si a això li sumem que es tracta d’una selecció de les obres més destacades dins del seu ampli període dedicat a l’abstracte, recomanem a tots els amants de l’art a visitar La Mercè durant tot el mes de maig i la primera setmana de juny”.

En la cerca de noves tècniques de treball l’artista fuig d’allò tradicional i va cap a nous llocs on cercar un segell personal i identificatiu, nascut d’una autoeducació artística amb forta arrel empírica. La raó i l’experimentació són la clau del seu estil, un estil amb una realització material variada sobre la tela-espai, digne de conèixer i admirar.

Segons s’ha indicat des de la regidoria de Cultura, “després de la inauguració d’aquest dimecres, es tindrà pràcticament un mes de temps per a poder visitar una mostra per a la qual l’entrada és totalment gratuïta i que estem segurs que no deixarà indiferent a ningú i ens permetrà seguir coneixent el ric patrimoni artístic que atresora Borriana pel que fa a grans artistes i les seues obres”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.