fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L鈥橝ula Mentor es consolida a Vila-real amb mig miler d鈥檃lumnes i 153 cursos oferits en 25 脿rees formatives

L鈥橝ula Mentor es consolida a Vila-real amb mig miler d鈥檃lumnes i 153 cursos oferits en 25 脿rees formatives

El programa de formaci贸 a dist脿ncia del Ministeri d鈥橢ducaci贸, que porta tres anys a la ciutat, inaugura un innovador curs de Photoshop semipresencial que incorpora un m貌dul d鈥檌nkjet espec铆fic per a la ind煤stria cer脿mica.

Despr茅s de tres anys en funcionament, el programa de formaci贸 a dist脿ncia del Ministeri d’Educaci贸, Cultura i Esport Aula Mentor es troba totalment consolidat a Vila-real, i ho fa amb la incorporaci贸 de nous cursos per a seguir fomentant la formaci贸 i compet猫ncies professionals dels ve茂ns.

L’alcalde, Jos茅 Benlloch, i el president de la Fundaci贸 Caixa Rural, Enric Portal茅s, entitat de la qual dep猫n Efecte Vila-real, seu en la qual s’ofereixen els cursos, han fet balan莽 d’aquesta proposta formativa de la qual han destacat el seu 鈥溍▁it鈥 i 鈥渦tilitat鈥 i tamb茅 la inclusi贸 de m茅s tutories semipresencials, 鈥渦n element innovador que contribueix a millorar la taxa de finalitzaci贸 del curs i evitar l’aband贸鈥.

No obstant a莽貌, Vila-real figura com la ciutat amb m茅s matriculacions de tota la Comunitat Valenciana i 茅s la n煤mero 15 de tot el pa铆s, havent obtingut un reconeixement del Ministeri per aquest motiu. De fet, aquest 2016 el curs s’ha tancat amb 505 matr铆cules en els 153 cursos de les 25 脿rees formatives que s’ofereixen i que estan en constant actualitzaci贸, amb propostes que van des de la inform脿tica i internet, fins a les xarxes i equips inform脿tics, disseny i autoedici贸, ecologia, disseny web, mitjans audiovisuals, salut, educaci贸, emprenedors, energia i cultura i formaci贸 general.

Un dels tallers m茅s reeixits 茅s el de Photoshop, que aquesta edici贸 incorpora un m貌dul d鈥檌nkjet espec铆fic per a la ind煤stria cer脿mica. 鈥溍塻 la segona edici贸 d’un curs que compta amb una taxa d’aprovats del 85% i amb 0 abandons鈥, explica Enric Poral茅s, qui destaca l’inter猫s suscitat entre els vila-realenses, ja que 鈥溍﹕ una formaci贸 cada vegada m茅s valorada en el sector cer脿mic, la qual cosa suposa una millora curricular important鈥.

Aix铆 mateix, posa l’accent que 鈥渃ursar aquesta modalitat no simplement ofereix un t铆tol que acumular amb la resta de diplomes de l’estudiant, sin贸 que permet que els alumnes puguen desenvolupar amb solv猫ncia aquest programa inform脿tic quasi imprescindible鈥.

DD’altra banda, Benlloch ha explicat que l’Aula Mentor, a m茅s d’oferir formaci贸 oberta, flexible i a trav茅s d’internet per a persones que volen millorar les seues compet猫ncies professionals amb flexibilitat d’horaris, 茅s una 鈥渁lternativa i una motivaci贸 per a aquells que van deixar els estudis en el passat i volen reprendre’ls鈥, cosa que ha ocorregut amb 27 alumnes de l’any passat. A m茅s, el seu preu fa que 鈥渕oltes persones amb pocs recursos es puguen plantejar seguir millorant la seua formaci贸 mentre troben una ocupaci贸, ja que ajuda a la rehabilitaci贸 social, en el sentit que aquells aturats que han perdut la il路lusi贸 tornen a veure una eixida factible a la seua situaci贸, s’obliguen a eixir de casa, a estar ocupats i a mantenir el contacte amb persones en la seua mateixa situaci贸 i, sobretot, tornen a tenir expectatives, que 茅s molt important鈥.

El nou curs de Photoshop compta amb una limitaci贸 de 20 alumnes, tot i que 鈥渆s realitzar脿 m茅s d’una edici贸 al llarg del present curs鈥, tal com ha avan莽at Portal茅s, qui destaca que el preu, en aquest cas 135 euros, 鈥溍﹕ m茅s que assequible si es compara amb el que demanen en altres organismes, que podria fins i tot multiplicar-se per 10鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.