fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’AVL impulsa el cicle ‘cine valencià i en valencià’ amb la participació del sector audiovisual

L’AVL impulsa el cicle ‘cine valencià i en valencià’ amb la participació del sector audiovisual

‘Cine valencià i cine en valencià. Els llenguatges de la cinematografia valenciana’. Amb eixe suggestiu títol es presenta dimecres a València un cicle de projeccions, taules redones i debats per a analitzar el sector audiovisual en el context actual i també el paper de la llengua dins del món del cinema en la Comunitat Valenciana.

El cicle constarà de sis sessions les primeres de les quals se celebraran els dies 30 i 31 d’octubre en la seu de la SGAE Centre Cultural, a València, organitzat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Universitat de València i l’Institut Valencià de Cultura, amb la col·laboració de l’UJI, l’EDAV i la Fundación SGAE.

Les diferents jornades comptaran amb la participació de professionals del sector que aportaran idees i propostes per a la integració, la projecció del territori i de la llengua en el cine valencià. L’objecte del cicle és també potenciar el sector de l’audiovisual, amb la formació especialitzada i la difusió social de la cinematografia valenciana actual.

La primera sessió, que tindrà lloc el pròxim dimecres, tractarà la indústria, les arts i les professions del cine valencià, i l’endemà es debatrà ‘Llengua i cine. Cine en valencià i el guionatge’. Abans de cada taula redona es projectaran les pel·lícules: La família, de Giovana Ribes (2016), i M’esperaràs, de Carles Alberola (2017)
Les taules redones comptaran amb la participació de Giovanna Ribes, Lorena Lluch, Antonio Mansilla, Rodolf Sirera, Carles Alberola i Rosa Agost. La resta de sessions, que tindran lloc els dies 14, 15, 27 i 28 de novembre, abordaran aspectes com la traducció i el doblatge, el cine d’animació i documental i el món del curtmetratge, entre altres.

L’acadèmic Lluís Meseguer, coordinador del cicle, considera “imprescindible” situar el cine valencià i en valencià dins del context dels gèneres i els formats audiovisuals, però també combinar les expectatives del sector, les audiències i els mercats, així com participar en la vitalitat que genera la recuperació dels mitjans audiovisuals públics.

Leave a Reply

Your email address will not be published.