fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’AVL presenta la poesia completa de Carles Salvador i ret homenatge a Joan Francesc Mir

L’AVL presenta la poesia completa de Carles Salvador i ret homenatge a Joan Francesc Mir

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua presentarà el dijous 3 de maig, en l’Espai Autors de la Fira del Llibre de València, les dos últimes publicacions, editades per l’acadèmic Lluís Meseguer: Carles Salvador. Obra poètica completa, dins de la col·lecció Textos Valencians, i La traducció literària.

Carles Salvador Gimeno (1893-1955) va conrear totes les vessants que expressen el progrés i la vida social de les llengües: la gramàtica, els contes, els assaigs, el teatre, les cròniques periodístiques i la poesia”. En el camp concret de la poesia, com escriu en el preàmbul del llibre el seu net Carles Salvador Sales, va aconseguir “l’excel·lència”, i on “la mà magistral del mestre mostra als lectors d’ahir i d’ara el domini dels mots i de l’expressió delicada, tendra i justa”

Autor d’una pluralitat temàtica i estilística considerable, l’obra poètica de Carles Salvador, segons el professor Lluís Meseguer, permet descobrir tots eixos aspectes, però també permet superar “el desconeixement en què tenia i té encara la societat valenciana contemporània la poesia pròdiga i oberta del mestre valencià”. El lector es trobarà davant d’una obra integrada per un total de 873 poemes, on s’inclouen 19 llibrets de falla, dos obres dramàtiques en vers i 34 adaptacions de textos per a música.

Leave a Reply

Your email address will not be published.