fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Les biblioteques de Castelló reactiven el programa d’animació lectora per a infants i joves

Les biblioteques de Castelló reactiven el programa d’animació lectora per a infants i joves

Cultura ofereix una vintena d’activitats amb contacontes i la integració de recursos digitals.

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló ha rellançat la programació de les biblioteques municipals organitzades per a l’últim trimestre de l’any, que es realitzarà a l’espai públic de lectura Censal i a la biblioteca central del carrer Major. Amb el nom ‘Programa d’Animació Lectora’, la regidoria oferirà una vintena d’activitats adreçades al públic infantil i juvenil.

Estes propostes suposen la reprogramació de totes les sessions que van haver de ser cancel·lades per la crisi sanitària. “Convidem a xiquetes, xiquets i joves a tornar a entrar a les biblioteques i descobrir totes les experiències que poden viure amb la lectura”, com ha explicat l’edil de Cultura, Verònica Ruiz, qui ha recordat que les activitats es desenvoluparan seguint les mesures sanitàries definides per a les biblioteques municipals.

Així doncs, els dimarts, a biblioteca central del carrer Major, i els dijous, a l’espai públic de lectura Censal, a les 18.00 hores, hi haurà l’actuació d’un conta contes que narrarà als més menuts, històries de la vida de personatges històrics que van des de Mary Poppins fins a Jaume I. Esta activitat està destinada a un públic més infantil, d’entre 4 a 8 anys, i s’oferirà fins a l’1 de desembre.

D’altra banda, els dimecres 14 i 28 d’octubre i l’11 de novembre a les 17.30 hores, l’espai públic de lectura Censal acollirà el taller d’animació lectora ‘Booktubers’, destinat a un públic entre 12 i 16 anys. Este combina el foment de la lectura amb tècniques de gravació i edició de vídeos per a la plataforma YouTube, pel que, al mateix temps, els i les participants descobriran tècniques i recursos per a guionitzar i muntar vídeos atractius i s’endinsaran en gèneres literaris scom la ciència-ficció, el terror o la novel·la negra.

Per poder participar en les activitats programades, serà necessària la inscripció prèvia 48 hores abans de cada activitat, ja que ambdues compten amb aforament limitat: l’activitat de contacontes, té un aforament màxim de 16 persones i el taller ‘Booktubers’ de 10.

Leave a Reply

Your email address will not be published.