fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Les falles de Mislata reben els premis per la Igualtat i de Crítica Local

Les falles de Mislata reben els premis per la Igualtat i de Crítica Local

La comissió de Plaça de la Moreria s’ha alçat amb el primer estendard que atorga l’Ajuntament a les millors escenes de crítica local entre les cinc falles de la ciutat que han participat.

Les falles de Mislata ja compten amb els seus primers palets. Es tracta dels reconeixements que enguany el Consistori ha convocat per a aquelles falles que tracten en els seus ninots o escenografies algun assumpte de crítica local, per a aconseguir que els monuments siguen el reflex de la ciutat que els embolica. Així, en esta primera edició s’ha alçat amb la victòria la comissió Plaça de la Moreria.

El jurat dels premis a la crítica d’àmbit local estava compost per Pascual Masías (Defensor de la Ciutadania), Ximo Esteve (Delegat del sector Mislata en JCF), Arancha Olives (representant d’associacions festives), Luis Latorre (President de la Clavaria de Los Angeles) i Juan Sanjosé (portaveu de la coordinadora veïnal). La falla guanyadora ha obtingut el palet de reconeixement i una quantia de 500 euros. El seu artista és Francisco Santonja Peni. Una escena representa a l’alcalde de la ciutat, Carlos F. Bielsa, amb diferents al·lusions a polítiques socials, i una altra fa una crítica a l’Agrupació de Falles.

Per part del jurat destinat a valorar les escenes que reflectisquen la igualtat i la violència de gènere, Toni Pla (Delegat d’Igualtat en JCF), María Such (Directora de l’Institut de la Dona de la Generalitat) i Agnés Talaya (Tècnica municipal) han decidit que l’escena proposada per la comissió L’Eliana – El Cid, de l’artista Víctor Navarro Granero, en la qual es representa l’icònic cartell de J. Howard Miller, ‘We Can Do It’, és la mereixedora del premi al foment i promoció de la igualtat com a valor social. D’altra banda, l’escena de la falla Antonio Molle, dels artistes Paco Cuadros i David Zahonero, es porta el distintiu a la prevenció de la violència de gènere, amb una escena de cadires habitades amb un missatge directe: “Si no la vols, deixa-la. Si la vols, no la trenques”. Totes dos comissions són les mereixedores d’estos distintius que també obtenen 500 euros. Aquests premis s’engloben en les accions del Pla d’Igualtat Municipal.

Durant el matí les xiquetes i xiquets del Consell de la Infància i Adolescència també han visitat les 22 falles plantades, entre grans i infantils, per a atorgar el seu propi reconeixement a la falla que millor defense els drets de la infància, com ja van fer l’any passat. En este cas, la valoració dels més xicotets ha donat com a guanyadora a la falla infantil plantada per la comissió El Quint – Pizarro, de l’artista Servior & Priol, amb la inclusivitat com a tema principal. La ciutat de Mislata inicia així els seus dies grans de la setmana fallera, que continuaran esta nit quan es coneguen els premis oficials de Junta Central Fallera en cadascuna de les categories en les quals es classifiquen les nostres falles.

Leave a Reply

Your email address will not be published.