fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Les Falles de València 2023 comptaran amb un calendari pirotècnic sense precedents

Les Falles de València 2023 comptaran amb un calendari pirotècnic sense precedents

La nova ubicació dels castells de focs artificials i les mascletaes nocturnes i diürnes en sis barris són algunes de les novetats.

Les Falles de València 2023 comptaran amb un calendari piromècnic sense precedents amb gairebé 40 espectacles que faran vibrar tota la ciutat. Així ho ha desvetlat el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, durant la celebració de la Gala de la Pirotecnia 2023.

L’augment pressupostari en un 55% (l’any passat va ser de 300.000 euros), gairebé el doble del que reclamava el sector, demostra la aposta de l’Ajuntament pel sector piromècnic. Segons Galiana, el castell del proper 18 de març serà el de major pressupost de la història de les Falles.

El calendari piromècnic de les Falles de 2023 inclourà els castells, la Nit del Foc i les mascletaes, que aquest any sumen sis amb la descentralització en barris. A més, el dia 1 de març començarà el cicle de mascletaes a la plaça de l’Ajuntament i els castells seran disparats per diferents companyies.

Les mascletaes en els barris inclouran quatre nocturnes el dia 4 i dos més el dia 12 de març. En quant a les cavalcades, el “ramillet digital” anirà a càrrec de Gironina, el dia 15 la dirigirà Hermanos Caballer i el dia 19 Pirofesta s’encarregarà de la Cavalcada del Foc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.