fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Escola de M煤sica Mestre Agut forma un grup de batucada

L’Escola de M煤sica Mestre Agut forma un grup de batucada

El consistori ha col路laborat amb l’adquisici贸 dels instruments de percussi贸 i els seus accessoris.

La sala subterr脿nia d’assaig de la Casa de la M煤sica d’Almassora canvia cada dimecres la m煤sica cl脿ssica pels ritmes brasilers gr脿cies als 20 alumnes del taller de batucada que imparteix l’Escola de M煤sica Mestre Agut. La realitzaci贸 d’aquest taller ha comptat amb la col路laboraci贸 de la Regidoria de Joventut, que ha adquirit 11 instruments de percussi贸.

Tal com ha explicat el regidor de l’脿rea, Xavier Trenco, “l’escola ens va comunicar la seua intenci贸 de realitzar aquest taller i ens va demanar col路laboraci贸 per a comptar amb m茅s instruments i ampliar aix铆 l’oferta de places”. “Tamb茅 hem intentat que el preu del taller -tres euros al mes- f貌ra el m茅s econ貌mic possible per a atraure aix铆 a m茅s usuaris del servei”, ha assegurat l’edil.

Aix铆 doncs, el nou grup de batucada compta amb quatre ‘surdos’ (tambors grans), un ‘agog贸’ (cons met脿l路lics), un ‘rocar’ (conjunt de xicotets platerets), una caixa, una ‘timba’ (bombo de menor grand脿ria) i dos ‘repeniques’ (tambors), aix铆 com les corresponents maces, baquetes, fundes i arnesos amb els quals els m煤sics pengen els instruments sobre el seu cos. Tots aquests materials han suposat una inversi贸 d’1.682,67 euros i passaran a ser propietat municipal per a la realitzaci贸 d’aquest i altres tallers de batucada.

‘Primavera Musical’

Joventut ha presentat aquesta mateixa setmana la programaci贸 d’activitats per als pr貌xims mesos. Una de les novetats m茅s rellevant 茅s la ‘Primavera Musical’, una iniciativa que pret茅n traure la m煤sica a carrers i places del municipi els divendres a la vesprada i que compta amb la col路laboraci贸 de la Escola de M煤sica Mestre Agut i la Banda Jove.

El primer concert de la ‘Primavera Musical’ ser脿 en la pla莽a Santa Isabel divendres que ve 8 d’abril amb el quintet de metalls de l’escola. Despr茅s d’ells, el divendres 15, arribar脿 el torn de la Banda Jove en la pla莽a Santa Teresa i el 22 d’abril actuar脿 el quartet de clarinets en Pere Cornell.

El 6 de maig, un altre quartet, el de saxofons, actuar脿 en la pla莽a Botanic Calduch i el 3 de juny la pla莽a V铆ctimes del Terrorisme acollir脿 l’actuaci贸 del quartet de corda. Tancar脿 aquesta primera edici贸 de la ‘Primavera Musical’ l’orquestra de l’Escola de M煤sica Mestre Agut, que oferir脿 una interpretaci贸 el 10 de juny en la pla莽a Santa Teresa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.