Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Escola Municipal de Teatre de Sagunt obté un nou guardó en els Premis Buero de Teatre Jove amb l’obra ‘Secrets’

L’Escola Municipal de Teatre de Sagunt obté un nou guardó en els Premis Buero de Teatre Jove amb l’obra ‘Secrets’

Amb este premi ja són quatre anys seguits que els grups de l’Aula Jove reben un guardó dels prestigiosos premis de teatre juvenil.

L’Escola Municipal de Teatre de Sagunt ha obtingut un nou guardó en els Premis Buero de Teatre Jove. En esta ocasió, ha sigut un Premi Especial del Jurat pel treball d’interpretació i creació dels actors en temes d’interés juvenil i ha recaigut en un dels grups de l’Aula Jove amb l’obra Secrets, escrita i dirigida pel dramaturg local Ismael Bereje.

Els Premis Buero de Teatre Jove estan organitzats per la Fundació Coca-Cola, juntament amb el Ministeri d’Educació i Cultura, i busquen impulsar les arts escèniques i apostar per la formació de joves artistes. Es tracta d’un dels concursos més prestigiosos en el panorama nacional pel que fa al teatre juvenil.

«Esta és la quarta edició que el departament d’Aula Jove de l’Escola Municipal de Teatre (EMT) rep este reconeixement per part dels Premis Buero que, a nivell de teatre jove, este premi és el més important en el panorama nacional», ha destacat l’autor de l’obra premiada, Ismael Bereje, qui ha assegurat que totes i tots «estan molt contents i amb molta satisfacció». Bereje ha explicat que esta obra «aborda un assumpte social, parla de tot el que callem tant en el nexe familiar com a nivell de relacions d’amistat i del que suposa per a la digestió emocional».

El regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, ha assegurat que estan «molt contents i orgullosos d’este premi, que indica una trajectòria de treball dur i ben fet per part de l’Escola Municipal de Teatre i, sobretot, als grups de l’Aula Jove, que tantes alegries ens donen en els Premis Buero. Este últim premi després de quatre anys seguits aconseguint guardons són un indicatiu clar que les coses s’estan fent bé i de la bona salut que travessa el teatre a la nostra ciutat».

Bereje ha destacat que l’Escola té «molta vida», ja que ha arribat a la seua 15a edició i ha assegurat que «sempre intentem visibilitzar totes les inquietuds que apareixen a l’aula, que és el que ens sembla més important».

Repassant el palmarés de guardons obtinguts en els Premis Buero de Teatre Jove, el primer va ser en 2017, amb l’exercici escènic Die Selektion pel seu ús del teatre com a eina per al debat juvenil. En 2018, els Buero li van donar un Esment d’Honor a l’obra La última clase pel seu valor de la proposta didàctica. I en 2019 ja va vindre la pluja de premis, quan entre la companyia de teatre local, Camí de Nora, amb ex alumnes de l’Aula Jove, i la pròpia Escola Municipal, van arrasar en els Premis Buero, aconseguint cinc dels sis premis en la categoria No Escolar, amb el principal premi per l’obra Creisy, dirigida per Ismael Bereje, juntament amb altres quatre Premis Especials del Jurat, principalment a les actrius Cecilia Diana Albelda i Ksenia Kalgashkina i a l’actor Josep Xavier Rico Martín pels seus papers en este muntatge. L’altre premi, per a l’obra Caja Tonta, d’un dels grups d’Aula Jove, pel seu treball pedagògic. I, finalment, en 2020, amb este últim Premi Especial del Jurat per l’obra Secrets, un dels tres muntatges que va preparar l’Aula Jove l’any passat juntament amb No están i Trabajo de Clase.

Leave a Reply

Your email address will not be published.