fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L鈥橢scola Municipal de Teatre de Vila-real obri la cinquena edici贸 amb l鈥檕bjectiu de seguir augmentant la pedrera d鈥檃ctors i espectadors

L鈥橢scola Municipal de Teatre de Vila-real obri la cinquena edici贸 amb l鈥檕bjectiu de seguir augmentant la pedrera d鈥檃ctors i espectadors

La inscripci贸 a qualsevol dels set grups disponibles, que van des d鈥橧nfantil, fins a Juvenil i Adult, est脿 oberta fins al proper dia 30 a l鈥橝uditori.

L鈥橢scola Municipal de Teatre (EMT) iniciar脿 la seua cinquena edici贸 dilluns que ve 3 d’octubre amb la mirada posada a seguir augmentant la pedrera d’actors i espectadors d’aquest g猫nere en la ciutat.

El regidor de Cultura, Eduardo P茅rez, i el director de l’EMT, Sergio Heredia, han presentat el nou curs de l’escola, per al qual ja est脿 obert el termini d’inscripci贸, que finalitzar脿 el divendres 30. 鈥淰olem seguir garantint l’impuls i la perviv猫ncia d’aquesta disciplina art铆stica amb noves generacions que se seguisquen incorporant al m贸n de les arts esc猫niques鈥, assenyala P茅rez, qui assegura que, 鈥済r脿cies a a莽貌, Vila-real aspira a ser reconeguda com a ciutat art铆stica, ja que tenim dues escoles municipals i un Festival Internacional de Teatre de Carrer que el pr貌xim any complir脿 30 edicions鈥.

En el cas de l’escola de teatre, s’han creat set grups, que van des d’Infantil (amb un grup per a xiquets de 6 i 7 anys i un altre de 8 i 9), Juvenil (amb dos grups per a joves de 10 a 15 anys) i Adults (amb tres grups per a majors de 16 anys). En aquest 煤ltim cas, s’ofereix el primer curs per a aquells que no tenen experi猫ncia, un segon any per als ja iniciats i el tercer any, que 茅s un grup de creaci贸, per als qui ja han superat aquests dos primers cursos i compten amb un bagatge.

Els interessats poden apuntar-se ja en l’Auditori Municipal de 10.00 a 14.00 hores. 鈥淒e moment portem ja 60 alumnes inscrits, per la qual cosa esperem assolir el centenar de participants鈥, explica Heredia, qui indica que, a m茅s de les classes habituals, se seguiran oferint monogr脿fics de marionetes, clown, improvisaci贸 i teatre gestual i f铆sic i textual, que serviran per a 鈥渢reballar conceptes molt importants, com l’empatia, el treball en equip, trencar barreres i expressar-se millor鈥, assenyala.

Els professors que acompanyaran a Heredia s贸n Jordi Collado i Fanfi Garc铆a, que 鈥渇aran tots els possibles per a crear una bona pedrera d’actors, actrius i espectadors鈥. 鈥淓stem segurs que aix铆 ser脿 i animem a totes les persones amb alguna inquietud en aquest sentit a venir i provar, perqu猫 aquells que ho fan, es queden鈥, assegura.

Les classes tindran lloc de dilluns a dijous i s’ha reservat el divendres perqu猫 companyies emergents facen mostres davant els propis alumnes. 鈥淰ila-real estima al teatre i 茅s una de les ciutats amb m茅s companyies per metre quadrat, aix铆 que des de l’Ajuntament no tenim cap dubte que aquesta edici贸 ser脿 tot un 猫xit, ja que per la nostra banda, anem a posar tota l’obstinaci贸 a seguir impulsant el teatre i les arts esc猫niques i la formaci贸 perqu猫 siguen una alternativa de futur per als ve茂ns鈥, conclou P茅rez, qui ha recordat que nom茅s queda un dia per a apuntar-se al Abonament dels arts esc猫niques i que, de moment, ja hi ha 336 abonats, 鈥渦na xifra de r猫cord鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.