fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’obra innovadora del carrer Torre Sant Vicent del projecte Life-CERSUDS de Benicàsim rep el premi “Som Ceràmica” de la Diputació

L’obra innovadora del carrer Torre Sant Vicent del projecte Life-CERSUDS de Benicàsim rep el premi “Som Ceràmica” de la Diputació

La Diputació ha reconegut el nou sistema de drenatge d’aigua de pluja amb material ceràmic de rebuig que permetrà la reutilització de l’aigua per a usos urbans.

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués ha rebut de mans del president de la Diputació, Javier Moliner, el premi d’innovació del concurs “Som Ceràmica” de la institució provincial. En este certamen es reconeix l’esforç per trobar i aplicar la ceràmica en nous usos urbans.

En el cas de Benicàssim el premi ha estat concedit a l’obra de remodelació del carrer Torre Sant Vicent incloses en el projecte d’innovació ambiental europeu, Life Cersuds.

Susana Marqués, ha agraït al president la distinció i ha explicat que “el projecte ha estat un èxit. I ho ha estat des de totes les perspectives. En primer lloc, d’innovació i recerca: lloc que en les seues primeres proves, ha superat amb èxit les pluges que s’han produït fins al moment. En segon lloc, un èxit municipal, ja que suposa trobar una solució sostenible a un problema urbà i, a més, haver-nos convertit en el punt de les mirades d’Europa que ha inclòs el projecte en el programa Life i, a més, ens situa com a exemple a seguir en altres municipis de tota Europa.”

El projecte LIFE CERSUDS (Ceramic Sustainable Urban Drainage System), incorpora un sistema que consisteix en una superfície permeable la pell de la qual està formada per un nou material, de baix impacte ambiental, basat en l’ús de rajoles ceràmiques en estoc, amb baix valor comercial. Este sistema pot arribar a reduir l’aigua d’escolament superficial gairebé en un 90% i reutilitzar-la per al reg, a més de reduir la contaminació difusa i millorar la qualitat de les aigües respecte a altres sistemes tradicionals. A més, amb el seu ús l’eliminació de contaminants pot arribar a més del 70% en hidrocarburs, més del 50% en fòsfor, més del 65% en nitrogen i més del 60% en metalls pesants, a més d’aconseguir una substancial reducció d’emissions de CO2.

L’alcaldessa ha ressenyat que “estar a Benicàssim per a parlar de ceràmica i de nous usos urbans d’este material ha de semblar una cosa estranya. Habitualment, en esta província, on la producció de ceràmica representa un dels pilars més importants de l’economia, sol tenir la màxima defensa d’este producte en els municipis on se situen les empreses ceràmiques. Però, en el vaixell de treure esta província i la seua economia endavant, estem tots. És més, crec que el fet que un municipi com Benicàssim, reconegut internacionalment com a destinació turística, siga aparador de la ceràmica, li dóna al nostre sector ceràmic un valor especial. I per a mi, com a alcaldessa, és un privilegi poder utilitzar els productes de la nostra terra per a oferir solucions innovadores, sostenibles i útils, per als ciutadans”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.