fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Marco subratlla “l’orgull castelloner” davant les noves reines de la Magdalena 2017

Marco subratlla “l’orgull castelloner” davant les noves reines de la Magdalena 2017

Una emotiva recepció acomiada a les reines de 2016, Carolina Tárrega i Lola Marco, i les seues dames i dóna la benvinguda a Estefanía Climent i Berta Montañés i les seues corts d’honor.

Estefanía Climent i Berta Montañés van viure ahir el seu primer acte oficial com a noves reines de les festes de Castelló. Els reconeixements, els agraïments, els aplaudiments i, sobretot, les emocions han protagonitzat la recepció amb la qual s’ha acomiadat a les reines i dames de 2016 i s’ha donat la benvinguda a les de 2017. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha tancat l’acte assegurant que no podia “sumar més emocions de les quals ja s’han viscut”, després de veure com les reines entrants i eixints trencaven a plorar per l’emoció en diversos moments dels seus discursos.

Marco ha manifestat “l’orgull” com “castellonera, dona i alcaldessa” per la “magnífica representació de la ciutat de Castelló” en referència a les reines de 2017, Estefanía i Berta, i la seua cort d’honor però també cap a les representants festeres de 2016, Carolina Tárrega i Lola Marco, i les seues dames de la ciutat, moltes de les quals amb prou faenes podien reprimir les seues llàgrimes.

L’alcaldessa, que ha disculpat l’absència del vicealcalde, Enric Nomdedéu, per estar de viatge oficial a Japó, ha centrat el seu discurs en tres paraules: agraïment, perdó i orgull. “Agraïment –ha dit Marco- a les reines, corts, Junta de Festes, Patronat de Festes, món de la festa i famílies. Agraïment de cor per treballar 365 dies a l’any perquè Castelló visca nou intensos dies de Magdalena i per fer-ho de manera voluntària i altruista, perquè sentiu la festa i perquè sentiu Castelló. En nom de la Corporació municipal, gràcies”.

“Perdó si en algun moment he fallat. Cada dia és una aprenentatge per a ser millors i representar millor a la nostra ciutat. Perdó si he fallat en 2016 i ho millorarem en 2017” per a continuar destacant “l’orgull castelloner” per la representació de la ciutat. Dirigint-se a Estefanía i Berta, l’alcaldessa ha assegurat que representaran de forma magnífica a la ciutat de Castelló en tots els actes. Marco no ha volgut oblidar el paper de les famílies, especialment de mares i pares, per a fer possible que es complisquen els somnis.

En la seua intervenció, la primera edil també ha desvetlat alguna de les confidències que ha tingut amb les reines en el seu despatx en els minuts previs a entrar en el saló de plens com, per exemple, referint-se a Lola Marco, la reina infantil de 2016, com “l’Alicia del nostre país de Tombatossals”. També ha agraït a l’anterior regidora de Festes Carmen Oliver per la seua idea de celebrar aquest acte per a posar en valor el nomenament de les reines.

Les reines de 2016 i 2017 han precedit a l’alcaldessa amb discursos molt emotius, personals, carregats d’agraïments i trencats diverses vegades per les llàgrimes. Si Carolina i Lola han desitjat a les noves reines de la Magdalena 2017 que “visquen cada segon amb intensitat perquè va a ser un any inoblidable”, Estefanía i Berta han coincidit a donar “mil gràcies” per la confiança dipositada en elles amb la seua elecció com a reines de les festes de Castelló 2017 i han assegurat estar “vivint un somni”.

Berta Montañés, la nova reina infantil, ha manifestat el seu compromís de “representar les festes de Castelló com es mereixen” mentre que Estefanía Climent ha apuntat que posarà “tota l’obstinació” per a retornar la confiança que han dipositat en ella com a màxima representant de les festes de Castelló. Estefanía també ha tingut unes paraules molt emotives per a la seua família: “Per haver patit aquests últims dies amb mi i per haver fet possible que jo estiga ací ara”.

La música de dolçaina i tabal ha acompanyat a les protagonistes a l’inici i al final de la recepció oficial de les comitives 2016 i 2017 amb les quals es dóna el tret d’eixida a la Magdalena 2017″.

Leave a Reply

Your email address will not be published.