fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Més de 7.000 persones participen en la Festa del Rotllo de l’Alcora

Més de 7.000 persones participen en la Festa del Rotllo de l’Alcora

Declarada Festa d’Interès Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana, la celebració compta amb més de 260 anys d’història

Més de 7.000 persones han participat en la Festa del Rotllo 2017 de l’Alcora. Declarada Festa d’Interès Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana l’any 2009, aquesta celebració és una de les tradicions més significatives de la capital de l’Alcalatén, comptant amb més de 260 anys d’història.

Es remunta a mitjan segle XVIII i se celebra el Dilluns de Pasqua. En origen estava protagonitzada pels xiquets homes menors de 7 anys, que pujaven en romiatge a l’ermita de Sant Cristòfol per a realitzar pregàries per la pluja. En l’actualitat s’ha convertit en un esdeveniment que congrega a milers de participants.

La jornada ha començat a les 8 hores en la plaça de l’Església amb el repartiment dels tradicionals “rotllets” i cintes i, per primera vegada, també s’han repartit polseres commemoratives de l’acte. Una hora més tard, ha eixit la “Romeria d’Infants” des de la parròquia fins a l’ermita de Sant Cristòfol.

A la baixada del Romiatge, autoritats, banda de música, “gegants i cabuts” i una multitud esperaven als romanís a les portes del recinte del Calvari, juntament amb els “angelets”, xiquets i xiquetes vestits d’angelets, amb ales de coloma, capa de vellut roig i corona.

Leave a Reply

Your email address will not be published.