fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Morella celebra la Degolla en la vespra de la 658潞 edici贸 del Corpus Christi

Morella celebra la Degolla en la vespra de la 658潞 edici贸 del Corpus Christi

El Corpus Christi de Morella 茅s un dels m茅s tradicionals de la Comunitat Valenciana i l’Ajuntament de Morella sol路licitar脿 la declaraci贸 de BIC i de festa d’inter茅s tur铆stic.

Morella celebra una nova edici贸 d’una de les celebracions m茅s tradicionals de la localitat, el Corpus Christi. Aquest any arriba a la 658潞 edici贸, el que el converteix en un dels m茅s antics de la Comunitat Valenciana, sent nom茅s tres anys posterior al de Val猫ncia. El principal acte de la vespra d’aquest dia 茅s la Degolla, que tindr脿 lloc a les 17:30 hores. L’Ajuntament de Morella ja va anunciar ahir que sol路licitar脿 la declaraci贸 de BIC i de festa d’inter茅s tur铆stic auton貌mic d’esta festa.

En els seus inicis, La Degolla tenia com a missi贸 anunciar la festa del dia seg眉ent i convidar a la participaci贸 a la process贸 general. Igual que el cercavila dels gegants, que desfila quan finalitza l’acte. La Degolla representa el misteri del Rei Herodes, amb la visita dels Reis Mags, la fugida a Egipte i la degollaci贸 dels Sants Innocents. Despr茅s dels diferents personatges, acompanyen la desfilada els gaiteros de Morella, que amenitzen aquest moment amb la seva m煤sica. 脡s una representaci贸 improvisada, en la qual un bon nombre de xiquets vesteixen peces blanques i porten espases de fusta tenyides de vermell per tacar a la resta de participants, simbolitzant als soldats que intentaven decapitar el Messies, per ordre del rei Herodes. L’acte congrega un bon nombre de persones, que es diverteixen veient com els xiquets acaben amb les seves peces totalment vermelles.

Process贸 General

Cal recordar que l’acte central del Corpus Christi de Morella 茅s el diumenge, amb la Process贸 General. En ella, desfilen m茅s de 150 elements b铆blics, que doten a la process贸 d’una gran singularitat i simbolisme. En total, m茅s de 300 persones intervenen en aquest acte, a m茅s dels centenars de ve茂ns que contemplen la process贸.

La celebraci贸 del Corpus Christi data de 1358 a Morella i, va comen莽ar com un motiu d’exaltaci贸 al Sant铆ssim i com una forma did脿ctica de recon茅ixer els personatges b铆blics. Morella va adoptar la forma de celebraci贸 i els elements t铆pics del Corpus que se celebrava a Val猫ncia i la immensa majoria dels que desfilen avui en dia, provenen d’aquella 猫poca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.