Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Morella invita a participar a la Processó General del 54 Sexenni

Morella invita a participar a la Processó General del 54 Sexenni

Es necessiten voluntàries i voluntaris per a completar quadres bíblics i altres elements com els Cirials o Jacob i els 12 fills.

Morella busca gent per a completar tots els elements de la Processó General del Sexenni i l’entrada de la Mare de Déu. D’esta manera, totes les persones que vulguen participar en el 54 Sexenni ho poden fer posant-se en contacte amb la regidoria de Tradicions. Estos són els dos dels actes amb més participació dins de les festes sexennals, d’esta manera les danses i quadres bíblics dels retaules es completen amb els Cirials, l’Arca de l’Aliança, Abraham, Isaac, Santa Rafael, Tobies, Jacob i els 12 fills, Evangelistes, Música del Rey David i els Sacerdots.

La regidora de Tradicions, Malú Blasco, ha volgut “animar a tots i totes a participar del 54 Sexenni en estes processons tan multitudinàries i especials”. A més, l’edil ha explicat que “a la Processó General ixen més de 500 persones i és molt espectacular amb tots els quadres bíblics i les danses característiques del Sexenni”. Malú ha explicat que “normalment estes representacions les realitzen joves entre 12 i 16 anys, però la majoria participen amb les danses, gaiters o a la banda i ens està costant un poc completar tots els elements que acompanyen a la Mare de Déu”.

L’entrada de la Mare de Déu marca l’inici del Sexenni i és l’acte més emotiu d’esta festivitat, el qual tindrà lloc el dissabte 18 d’agost a les 21.00 hores. Este compta amb milers de persones concentrades al Pla dels Estudis per a rebre a la patrona de Morella i continuar amb el vot que van fer els avantpassats. L’endemà és la Processó General on tots els elements acompanyen a la Mare de Déu pels principals carrers de la ciutat decorats per a l’ocasió.

Leave a Reply

Your email address will not be published.