fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Morella mostra la seva tasca en gesti贸 de patrimoni als estudiants de m脿ster de la Universitat Polit猫cnica de Val猫ncia

Morella mostra la seva tasca en gesti贸 de patrimoni als estudiants de m脿ster de la Universitat Polit猫cnica de Val猫ncia

L’alcalde de Morella ha participat en el m脿ster de conservaci贸 de patrimoni, mostrant el treball que s’ha realitzat des del consistori local i reivindicant una gesti贸 de proximitat.

L’alcalde de Morella, Rhams茅s Ripoll茅s, ha participat en el M脿ster Oficial de Conservaci贸 del Patrimoni Arqueol貌gic de la Universitat Polit猫cnica de Val猫ncia. Aix铆, en les jornades sobre “La gesti贸 del patrimoni: un repte per al segle XXI” que s’han celebrat a la ciutat del T煤ria, el primer edil ha mostrat tot el treball dut a terme pel consistori morell脿 en les 煤ltimes d猫cades.

El primer edil morell脿 assenyalava que “茅s molt important que les universitats es fixen en el patrimoni de la nostra localitat i en la gesti贸 que realitza del mateix l’Ajuntament de Morella i que el posen com un exemple als seus alumnes”. Aix铆, Rhams茅s Ripoll茅s ha reivindicat una gesti贸 de proximitat del patrimoni, ja que “s’ha demostrat que les institucions que m茅s cura tenen pel patrimoni local i que millor coneixen la situaci贸 del mateix s贸n els ajuntaments, que han de rebre recolzament econ貌mic d’altres administracions i encarregar-se de la recuperaci贸 del mateix”. L’alcalde ha mostrat la feina d’ordenaci贸 urbana de la localitat, l’aprofitament del patrimoni i posada al servei dels ve茂ns i visitants o el treball de rehabilitaci贸 i recuperaci贸 del patrimoni de la localitat. Des d鈥檃ctuacions realitzades en els anys 90, com el Centre de Salut i el Museu de Dinosaures a les 煤ltimes obres de recuperaci贸 de patrimoni, com la rehabilitaci贸 de la torre de la Font Vella. Aix铆, s’ha realitzat un recorregut per l’evoluci贸 en mat猫ria de rehabilitaci贸 i posada en valor del patrimoni de la localitat en les dues 煤ltimes d猫cades.

L’alcalde tamb茅 afegia que “la col路laboraci贸 amb les universitats i amb els joves universitaris 茅s fonamental en l’acci贸 de govern i, per aix貌, l’Ajuntament de Morella aposta pels acords de col路laboraci贸, les beques a estudiants o el Pla d’Ajuda a Universitaris”. En aquest sentit, recordava que el consistori morell脿 t茅 un pla per ajudar a la realitzaci贸 de treballs i projectes de final de carrera, aix铆 com convenis de col路laboraci贸 amb universitats i instituts per a la realitzaci贸 de pr脿ctiques.

Leave a Reply

Your email address will not be published.