fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Morella mostra a l鈥橝ssemblea dels Pobles m茅s Bonics del M贸n les carrosses de l鈥橝nunci

Morella mostra a l鈥橝ssemblea dels Pobles m茅s Bonics del M贸n les carrosses de l鈥橝nunci

Els assistents han vist les diferents tasques que comporta la realitzaci贸 de les carrosses.

Morella ha mostrat als representants de les diferents delegacions que han acudit a la VII Assemblea Internacional dels Pobles m茅s Bonics del M贸n els tallers d’elaboraci贸 de les carrosses per a l’Anunci. D’esta manera, els visitants d’Alemanya, R煤ssia, Xina, It脿lia, Fran莽a, B猫lgica, Espanya, Jap贸, Canad脿, Palestina i Su茂ssa han pogut veure de prop tota la feina que comporta la realitzaci贸 d’estes per a la festa del confeti, Festa d’inter猫s Tur铆stic Nacional.

Les carrosses s贸n un dels principals elements de l’Anunci, les quals comporten diferents treballs durant tot l’any als morellans i morellanes. Aix铆, Rams茅s Ripoll茅s, alcalde de Morella, ha comentat que “hem tingut l’oportunitat de poder ensenyar als representants de les delegacions internacionals els diferents processos que comporten les carrosses i que coneguen l’Anunci” per la qual cosa “ha sigut una bona oportunitat per a donar a con猫ixer esta festa, que tant estimem a la ciutat, de forma internacional” ha afegit.

Aix铆, els assistents han preguntat tots els dubtes i peculiaritats del treball del paper arrissat i altres t猫cniques que adornen les carrosses. A m茅s, han vist com es treballa el paper i tot el proc茅s que comporta com el tipus de paper, la forma de plegar-lo i l’arrissat final que deixa una textura caracter铆stica als dibuixos i figures que formen part de les carrosses. L’Anunci 茅s la festa que d贸na inici a l’any del Sexenni, per la qual cosa, se celebra cada sis anys, l’any anterior a la festa major de la ciutat de Morella. D’esta manera, ha coincidit que l’Assemblea ha esdevingut en este any especial i Morella ha pogut mostrar una petita part als visitants internacionals.

Finalment, Su茂ssa ha presentat el seu projecte per a formar l’Associaci贸 de Pobles Bonics al seu pa铆s com ja van fer les altres que han participat d’este encontre. D’esta manera, han mostrat les diferents poblacions i atractius amb els quals compta Su茂ssa per a formar part de l’associaci贸 en l’脿mbit internacional, ja que en esta assemblea ha participat com a observador.

Leave a Reply

Your email address will not be published.