fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Morella seu del VIII Curs d’introducci贸 a la did脿ctica de la llengua com a idioma estranger

Morella seu del VIII Curs d’introducci贸 a la did脿ctica de la llengua com a idioma estranger

En este curs participen la Xarxa Vives d’ Universitats, l’Acad猫mia Valenciana de la Llengua i l’Institut Ramon Llull.

El curs ha comptat amb la participaci贸 de 40 alumnes amb l’objectiu de formar-los com a professors de catal脿 en universitats de tot el m贸n.

Un any m茅s, l’Institut Ramon Llull, l’Acad猫mia Valenciana de la Llengua i la Xarxa Vives d’Universitats han organitzat el VIII Curs d’introducci贸 a la did脿ctica de la llengua com a idioma estranger, que s’ha celebrat a Vinar貌s i Morella este cap de setmana.

El curs adre莽at a llicenciats i graduats en Filologia, preferentment en Filologia Catalana, Traducci贸 i Humanitats, i a estudiants del darrer any de grau d’estes titulacions amb l’objectiu de contribuir a la formaci贸 de futurs professors de catal脿 en universitats de l’exterior. En esta octava edici贸 del curs, un any m茅s, s’han omplert les 40 places disponibles, i la demanda ha superat 脿mpliament l’oferta.

La participaci贸 ha sigut d’arreu de les universitats del territori de parla catalana: Universitat de Val猫ncia, Universitat Jaume I, Universitat Pompeu Fabra, Universitat de les Illes Balears, Universitat de Barcelona, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat de Girona, Universitat d’Alacant i Universitat Aut貌noma de Barcelona.

La valoraci贸, per part d’alumnes i professors, ha sigut un any m茅s molt positiva. En la cloenda del curs han participat el secretari executiu de la Xarxa Vives d’Universitats, Ignasi Casades煤s, la secret脿ria de l’Acad猫mia Valenciana de la Llengua, Ver貌nica Cant贸 i l’alcalde de Morella, Rhams茅s Ripoll茅s.

L’alcalde de la Ciutat, ha destacat que “per a Morella 茅s un plaer poder rebre a tants de joves per formar-se i que en un futur ensenyaran la llengua catalana arreu del m贸n”. Tamb茅 ha agra茂t que “Un any m茅s confien en la nostra Ciutat per fer este curs de tant 猫xit”. A m茅s, ha indicat que “en estos moments tan complexos, uns dels ponts d’uni贸 entre tots els territoris que tan estimem, 茅s precisament la llengua”.

Des de l’Ajuntament de Morella es col路labora permanentment amb l’Acad猫mia Valenciana de la Llengua, de fet, aprofitant el curs, s’ha comen莽at a treballar en un projecte per a l’any vinent en motiu de la celebraci贸 de les festes del Sexenni.

Finalment, cal recordar que la Xarxa Vives d’Universitat es va constituir a Morella en 1994 amb la pres猫ncia dels rectors de les universitats de l’arc mediterrani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.