fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Naixen els Premis Literaris Ciutat de Benicarl贸, el cam铆 cap a l’excel路l猫ncia cultural

Naixen els Premis Literaris Ciutat de Benicarl贸, el cam铆 cap a l’excel路l猫ncia cultural

Avui s’han presentat els Premis Literaris Ciutat de Benicarl贸, que naixen amb vocaci贸 de projecci贸 nacional i internacional i que convertiran la ciutat en un aparador cultural de primer ordre. Els premis tindran quatre modalitats: 脿lbum infantil il路lustrat, divulgaci贸 cient铆fica, memorial铆stica i gastronomia.

Benicarl贸 ha presentat avui una de les seues apostes culturals m茅s potents: els Premis Literaris Ciutat de Benicarl贸. Es tracta d’uns premis que situaran la ciutat com a capital cultural del territori i que exhibiran el seu potencial creatiu, tur铆stic i econ貌mic, entenent els premis no nom茅s com un aparador cultural de primer ordre, sin贸 tamb茅 com un motor de desenvolupament. Aix铆 ho han reconegut l’alcaldessa de Benicarl贸, Xaro Miralles, el regidor de Cultura, Josep Barber脿, i Miquel 脌ngel Pradilla en representaci贸 d’Onada Edicions, en la presentaci贸 dels premis, on han destacat la vocaci贸 d’excel路l猫ncia amb qu猫 naixen els premis.

Amb l’antecedent del Premi Internacional d’脌lbum Infantil Il路lustrat, que ha posicionat Benicarl贸 com un referent en el m贸n de l’脿lbum infantil, els premis s’han ampliat a quatre modalitats: el Premi Internacional d’脌lbum Infantil Il路lustrat (dotat amb 3.000 euros), el Premi de Divulgaci贸 Cient铆fica (dotat amb 5.000 euros), el Premi de Narrativa Memorial铆stica (dotat amb 5.000 euros) i el Premi de Llibre Gastron貌mic (dotat amb 5.000 euros). Quatre modalitats molt vinculades a les potencialitats del territori i a la seua projecci贸 de futur.

La vocaci贸 d’excel路l猫ncia dels premis es far脿 sentir en el desenvolupament de tot el proc茅s: des de la selecci贸 dels jurats, que seran de reconegut prestigi, la programaci贸 de tot un seguit d’activitats paral路leles o la m脿xima cura en les edicions fins a l’acte de presentaci贸 de les obres premiades, que es convertir脿 en un esdeveniment cultural i gastron貌mic de primer ordre. El sopar literari, que tindr脿 lloc al novembre al Magatzem de la Mar a c脿rrec dels professors i alumnes del Centre Integrat P煤blic de Formaci贸 Professional (CIPFP), servir脿 per a mostrar els productes per excel路l猫ncia de la comarca: carxofes, oli d’oliveres mil路len脿ries, llagostins, etc. Tot, amb l’objectiu de fer del sopar un aparador del potencial econ貌mic del territori.

L’alcaldessa de Benicarl贸, Xaro Miralles, ha mostrat la seua satisfacci贸 pel que ha definit com a 芦projecte estrella de l’equip de govern禄 i n’ha destacat el valor afegit tant cultural com econ貌mic que suposaran els premis per a Benicarl贸, 芦m茅s enll脿 de la comarca禄. 芦De fet -ha dit l’alcaldessa- la projecci贸 de Benicarl贸 ha de girar al voltant d’aquests premis, que naixen amb vocaci贸 de continu茂tat i amb l’objectiu de convertir Benicarl贸 en referent cultural禄.

El regidor de Cultura, Josep Barber脿, per la seua banda, ha insistit en l’ 芦obsessi贸 per situar Benicarl贸 en el mapa cultural i en el centre de totes les mirades i ha destacat que aquests premis estan a l’al莽ada de qualsevol premi de nivell estatal禄. Per 煤ltim, Miquel 脌ngel Pradilla, d’Onada Edicions, ha expressat la seua satisfacci贸 per l’arribada a bon port del projecte. 芦Aquests premis -ha dit Pradilla- tenen tots els ingredients per ser valorats com un projecte d’aut猫ntica excel路l猫ncia禄. L’editor ha recordat que 芦l’aposta cultural 茅s una proposta estrat猫gica de primer ordre, que incentiva el coneixement i la creativitat i retroalimenta l’activitat econ貌mica禄.

L’alcaldessa ha volgut tancar l’acte agraint a totes les empreses i institucions que s’han implicat en aquests premis, especialment a Caixa Benicarl贸, IFF, Ashland Chemical, el Centre Integrat P煤blic de Formaci贸 Professional, Acci贸 Cultural del Pa铆s Valenci脿, la Universitat Jaume I, i tamb茅 ha volgut agrair el comprom铆s d’Onada Edicions, 芦que juga un paper fonamental en la promoci贸 i divulgaci贸 dels premis禄.

Leave a Reply

Your email address will not be published.