fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Nules s鈥檋a convertit en un escenari a l鈥檃ire lliure per acollir la representaci贸 de la seua conquesta pel rei Jaume I

Nules s鈥檋a convertit en un escenari a l鈥檃ire lliure per acollir la representaci贸 de la seua conquesta pel rei Jaume I

150 recreadors procedents de diferents grups de cristians, de musulmans, m煤sica medieval, danses morisques entre altres, procedents de diversos punts de la geografia valenciana i de Terol acompanyats de ve茂ns i de ve茂nes de la poblaci贸 han convertit a Nules en una ciutat medieval per tal de dur a terme la Recreaci贸 Hist貌rica Nules 1238.

La Pla莽a Major ha acollit les tropes cristianes mentre que el Jard铆 Bot脿nic Francisco Beltr谩n Bigorra ha sigut el lloc on s’ha recreat el campament musulm脿 i a on s’ha fet la recapitulaci贸 de la conquesta.

Entre els protagonistes d’aquesta recreaci贸 hist貌rica han estat els actors professionals Jordi Ballester que ha representat al rei Jaume I i Jaime Linares, que va interpretar a Narc铆s Serra en la s猫rie L’Alqueria Blanca, que ha fet el paper de Gilabert de Centelles.

Destacar que, davant l’猫xit de l’any passat, en aquesta segona edici贸 s’ha triplicat el nombre de participants passant de 50 a 150. A m茅s, el gui贸 d’aquesta recreaci贸 hist貌rica ha sigut escrit pel Cronista de la Vila, Vicent Felip Sempere.

La regidoria de cultura va posar en marxa aquesta iniciativa el passat any per donar a con猫ixer a la ciutadania els or铆gens del seu poble, a m茅s de promocionar la cultura i el teatre al carrer. A l’igual que el passat any l’esdeveniment ha tingut gran acceptaci贸 pels ve茂ns i les ve茂nes de Nules.

Leave a Reply

Your email address will not be published.