fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Octavi Monsonís presentarà el seu nou llibre “Lluna Crua” el pròxim dijous a l’Ajuntament de Borriana

Octavi Monsonís presentarà el seu nou llibre “Lluna Crua” el pròxim dijous a l’Ajuntament de Borriana

L’acte tindrà lloc a partir de les set de la vesprada al Saló de Plenaris Municipal de Borriana.

La regidoria de Cultura ha programat per este pròxim dijous, dia 23, i a partir de les 19 hores a la Sala de Plenaris de l’Ajuntament la presentació del nou llibre de l’escriptor borrianenc Octavi Monsonís, que en esta ocasió porta per títol Lluna Crua.

Octavi Monsonís és llicenciat per la Universitat de València i ha sigut professor de valencià en l’IES Lluís Vives de València. Ha traduït, amb Joan Navarro, Ossos de sípia d’Eugenio Montale, que va meréixer el premi Cavall Verd de traducció de l’any 1989. Va guanyar el premi de Puçol de Narrativa curta amb la compilació de narracions Solcs en l’aigua, publicat per l’editorial Brosquil el 2003. El llibre de narracions Els déus esparracats va ser guardonat amb el premi Vila de Teulada de Narrativa Breu que es va publicar en l’editorial Bromera el 2004. El 2013 l’editorial 1984 va publicar la novel·la Carrer de pas. Amb Rotterdam, provisionalment va guanyar el VII Premi Ifac de Narrativa Curta de Calp.

La novel·la que es presenta en esta ocasió narra les vicissituds d’uns personatges en l’època més fosca de la dictadura franquista: la vida difícil, d’anihilació de persones, d’idees, de fam. Vida també de vegades alegre, amb les ganes de viure d’una gent que descobreix el seu entorn i el món que va i ve. I entremig, l’anhel de fugida com l’única possibilitat de ser i de ser lliure. Narrada sense cap concessió al sentimentalisme ni a la mirada enyoradissa, dolça i amable, pel temps de joventut que ja no tornarà, esta novel·la mostra la duresa i la repressió, la misèria, el control policial i social, el dia a dia de persones que s’esforcen per sobreviure per damunt de tanta pobresa intel·lectual i moral. Tal com ha destacat el regidor de Cultura a Borriana, Vicent Granel, «arriba una nova oportunitat de conéixer més de prop la cultura, i en este cas, la literatura, que es crea i naix a la nostra ciutat, amb autors reconeguts com és el cas d’Octavi Monsonís, pel que des de la Regidoria sempre hem pensat que cal seguir oferint espais a estos creadors i així apropar la seua obra al conjunt de la ciutadania».

Leave a Reply

Your email address will not be published.