fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Onda fomenta la lectura de xicotets i majors en la 32ª Fira del Llibre

Onda fomenta la lectura de xicotets i majors en la 32ª Fira del Llibre

El municipi celebra la Fira del 26 de maig al 4 de juny amb presentacions de llibres, conferències, teatre o concerts per a tots els públics.

El tinent d’alcalde de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Onda, Lluís Pastor, ha presentat la 32a edició de la Fira del Llibre, que tindrà lloc la setmana del 26 de maig al 4 de juny a la Casa de la Cultura i comptarà amb distintes activitats com a recitals de poesia, concerts de música, presentacions i firmes de llibres, conferències, així com obres programades per al Teatre Mònaco. “D’aquesta manera, s’ofereix una Fira repleta d’activitats culturals per a tots els gustos i edats on debatre, conversar i compartir coneixements a través de la música, la literatura i les exposicions”, ha dit el tinent d’alcalde Lluís Pastor.

En aquesta edició, l’Ajuntament realitzarà dos homenatges destacats: el primer d’ells serà a Miguel Hernández, en un recital de poesia acompanyat de música que tindrà lloc el divendres 26 de maig a la Sala la Cassola a les 19.00 hores, en la cerimònia d’inauguració de la Fira. El segon serà ‘Coneixent a Gloria Fuertes’, una narració oral per a conèixer a l’autora i dirigida als alumnes dels col·legis del municipi, que es realitzarà de dilluns a divendres a la Biblioteca Infantil.

Lluís Pastor ha assenyalat que “des de l’equip de govern s’ha treballat per a fomentar la lectura entre xicotets i majors, a més de potenciar la visibilitat dels nostres escriptors locals, creant espais on els autors puguen connectar amb el seu públic”. És per això que en aquesta Fira es comptarà amb diverses firmes de llibres d’autors locals com Ismael Pascual, Javier García, Israel Quevedo, Lluna Llunera, Piedad Mateu o Joan Feliu, que presentaran les diferents obres que han publicat recentment. D’entre totes les presentacions, destaca la presència de l’escriptora catalana Care Santos, que portarà a Onda el seu llibre ‘Media Vida’, guanyador del premi Nadal 2017.
També tindran lloc dues conferències, una de Pilar Bellés sobre masclisme i feminisme en l’obra de Cervantes, i una altra ponència de l’actor i escriptor Carles Alberola sobre el llibre ‘Joan, el Cendrós’. D’altra banda, els alumnes de l’Escola Municipal de Teatre representaran al Mònaco les obres ‘Cien y cientos’, d’Eduard Costa, i ‘Las flores del tiempo’, de Miquel Viñoles .

La programació es completa amb tres concerts: un de Dani Miquel al Raval, dirigit a públic infantil; un concert de la UMSCO a l’auditori i un concert que tancarà la Fira de la mà de l’Onda Big Band, també al Raval.

Leave a Reply

Your email address will not be published.