fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Peníscola es promociona com a destinació de rodatges a Fitur Cine

Peníscola es promociona com a destinació de rodatges a Fitur Cine

La destinació turística posa en valor els seus escenaris de rodatge com a atractiu turístic i ha presentat en la fira una nova guia de viatge amb les rutes de cine.

Peníscola està present en la primera cita nacional turística, la Fira Internacional de Turisme de Madrid, “i aposta pel turisme cinematogràfic”. Així ho ha afirmat el regidor de l’àrea, Rafael Suescun, des de Fitur Cine, un nou espai que ofereix la fira per a destinacions turístiques que han sigut i són escenari de rodatges.

Peníscola de Cine, és la marca que la ciutat castellonenca vol seguir posicionant en esta edició de la fira madrilenya, així, “amb l’objectiu de reforçar la posada en valor de la nostra relació amb el cinema i la televisió i promocionar les rutes i visites guiades pels escenaris de pel·lícula, enguany assistim a la fira amb un espai diferenciat i específic de Peníscola a Fitur Cine” explica el regidor des d’Ifema.

Amb este mateix objectiu, Peníscola es reivindica en un espai propi a través de la informació detallada de les rutes pels escenaris de rodatge a professionals i públic final amb una nova guia de viatges que inclou il·lustracions i desplegables en tres dimensions. “Una nova eina que hem dissenyat per facilitar la visita del viatger a les rutes a través dels llocs més emblemàtics que han acollit els rodatges de pel·lícules i sèries de televisió” ha explicat en roda de premsa la tècnica de l’àrea de Turisme, Belén Miguel.

La vinculació de la ciutat amb el món audiovisual és àmplia i prové d’una trajectòria iniciada ja el segle passat per importants cineastes com Berlanga, i que va trobar un dels moments més gloriosos en el rodatge de El Cid, la superproducció de Hollywood que va impulsar el desenvolupament turístic del municipi des dels anys seixanta.

Recentment, l’impuls de l’àrea de Turisme i Comunicació de l’Ajuntament ha facilitat que Peníscola haja acollit nombrosos rodatges en els últims anys i, més recentment i amb major impacte, la sèrie d’èxit nacional El Ministerio del Tiempo, així com la reconeguda i guardonada sèrie Game of Thrones, la més important de la història de la televisió a escala mundial, pel nombre de seguidors i espectadors, així com segons la mateixa crítica. La sèrie de Mediaset, El Chiringuito de Pepe, amb dues temporades, els exteriors de la qual es van rodar pràcticament en la totalitat en la Ciutat a la Mar, va reportar també una promoció importantíssima per a la destinació.

“Si Peníscola ha sigut i segueix sent capaç d’enamorar cineastes i directors de fotografia, així com els productors més importants i influents de la indústria, és capaç de conquistar qualsevol que no la conega i d’oferir nous punts de vista als qui vulguen tornar-la a descobrir” ha assegurat Suescun, que ha valorat molt positivament estos tres primers anys de funcionament de la ruta de cine en la localitat, amb més de 100.000 descàrregues de la ruta en el web per realitzar la visita de forma autònoma i al voltant de 7000 participants en les visites amb guia, gratuïtes, que l’Ajuntament ha programat durant cada cap de setmana als escenaris de cine.

Al llarg de la jornada del dijous, Peníscola i la seua Oficina de Rodatges participaran, en Fitur Cine, en la presentació conjunta de municipis de la Comunitat Valenciana en la qual es compartiran les experiències de cada localitat com a ciutat plató.

Leave a Reply

Your email address will not be published.