fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Prop de 300 obres es presenten als nous premis Val猫ncia de la Instituci贸 Alfons el Magn脿nim

Prop de 300 obres es presenten als nous premis Val猫ncia de la Instituci贸 Alfons el Magn脿nim

Escriptors i editors d鈥檃rreu l鈥檈stat conformen els jurats de les diferents modalitats.

Un total de 272 obres han sigut presentades a les diferents modalitats dels premis Val猫ncia que convoca la Instituci贸 Alfons el Magn脿nim-Centre Valenci脿 d鈥橢studis i d鈥橧nvestigaci贸, entre elles 30 corresponent a les categories per a joves (era la primera vegada que es convocaven aquests premis per a menors de 31 anys). Les modalitats amb m茅s participaci贸 han estat les de poesia en castell脿 (141 obres) i novel路la en castell脿 (78 obres).

En valenci脿, s鈥檋a produ茂t un increment dels originals i s鈥檋an presentat 28 poemaris i 15 novel路les. A m茅s a m茅s, 10 obres s鈥檋an presentat a la nova categoria d鈥檃ssaig. El director de la Instituci贸, Vicent Flor, ha assenyalat que 鈥渆s tracta d鈥檜na edici贸 de transici贸 despr茅s dels canvis en la convocat貌ria per la creaci贸 dels guardons per a joves i la categoria d鈥檃ssaig que s鈥檋an de consolidar i donar-se a con猫ixer i estem molt contents de la resposta i, en particular, de l鈥檃ugment d鈥檕riginals en les modalitats de poesia i narrativa en valenci脿鈥. Un altre dels reptes de la nova etapa es 鈥渕illorar la difusi贸 posterior dels llibres premiats, especialment en el cas dels de narrativa en castell脿, que tot i la seua qualitat, tenien una deficient difusi贸 editorial鈥. Per aix貌, s鈥檋a canviat d鈥檈ditorial en esta modalitat i ara ser脿 Vers谩til. Hiperi贸n continuar脿 editant la poesia en castell脿 i Bromera editar脿 tant la narrativa com la poesia en valenci脿. L鈥檃ssaig l鈥檈ditar脿 el propi Magn脿nim.

Novel路listes, poetes, editors i els directors dels Instituts del Magn脿nim
El novel路lista barcelon茅s i premi Nadal 2016 V铆ctor del 脕rbol; Eva Olaya, responsable d鈥檃rt de l鈥橢ditorial Vers谩til; la nove路lista Rosa Ribas i l鈥檈scriptora i periodista de Picanya Carmen Amoraga, actualment directora general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana, composen el jurat dels premis de narrativa en castell脿. Per als premis de narrativa en valenci脿, el jurat est脿 integrat per Carme Manuel, professora de la Universitat de Val猫ncia especialista en literatura nordamericana; el tamb茅 professor de filologia de la Universitat de Val猫ncia i director literari de Bromera, Gon莽al L贸pez-Pampl贸; l鈥檈scritora Raquel Ricart (premi Andr貌mina de narrativa 2010), i Pere Antoni Pons, fil貌leg, escriptor i periodista mallorqu铆.

Pel que fa als premis de poesia, la poetessa Amalia Bautista (Madrid); el valenci脿 Carlos Marzal, premi nacional de Poesia i de la Cr铆tica; el poeta, cr铆tic literari i catedr脿tic de Filologia Cl脿ssica de la Universitat de Val猫ncia, Jaime Siles, i Jes煤s Mun谩rriz, fundador de la prestigiosa Ediciones Hiperi贸n, s鈥檕cuparan de les obres de poesia en castell脿; mentre que el conegut poeta, editor i traductor Vicent Berenguer; l鈥檈scriptor i director editorial Josep Vicent Fluix脿; el poeta castellonenc Josep Porcar, i la poeta i professora de la Universitat de Val猫ncia Begonya Pozo completen el jurat de la modalitat de poesia en valenci脿.

Per 煤ltim, els recentment nomenats directors dels instituts del Magn脿nim: Antonio Ari帽o (Ci猫ncies Socials), Ismael Saz (Hist貌ria), Vicent Mart铆nez (Ci猫ncies F铆sico-Naturals) i Anacleto Ferrer (Humanitats) seran els encarregats de seleccionar el primer premi Val猫ncia d鈥檃ssaig, una modalitat nova, que es pret茅n potenciar com una senya d鈥檌dentitat del Magn脿nim.

Leave a Reply

Your email address will not be published.