fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Recomanaci贸 liter脿ria: Els amos del m贸n

Recomanaci贸 liter脿ria: Els amos del m贸n

Este llibre escrit per Daniel Stedman Jones i publicat per la Instituci贸 Alfons el Magn脿nim parla sobre el creixement de les pol铆tiques neoliberals.

Basat en investigaci贸 d’arxiu i entrevistes amb alguns dels l铆ders que hi participaren, Els amos del m贸n rastreja l’ascens del neoliberalisme des del m贸n acad猫mic de l’Europa d’entreguerres fins a la supremacia sota Reagan i Thatcher i les d猫cades seg眉ents. Daniel Stedman Jones argumenta que no hi hagu茅 res inevitable en la vict貌ria de les pol铆tiques que defensaven el lliure mercat. Lluny de ser la hist貌ria del simple triomf de les idees de la dreta, l’avan莽 neoliberal va ser contingent en la crisi econ貌mica de la d猫cada de 1970 i en l’acceptaci贸 de la necessitat de noves pol铆tiques per part de l’esquerra.

Daniel Stedman Jones 茅s advocat en Londres. S’educ脿 a la Universitat d’Oxford i a la de Pennsylvania, on va aconseguir el doctorat en Hist貌ria. Ha treballat com a assessor pol铆tic per la fundaci贸 New Opportunities i com a investigador per a Demos, una organitzaci贸 dedicada a la investigaci贸 del funcionament de la pol铆tica i el poder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.