fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Recomanaci贸 liter脿ria: Tirant lo Blanc

Recomanaci贸 liter脿ria: Tirant lo Blanc

Este llibre escrit per Joanot Martorell i publicat per la Instituci贸 Alfons el Magn脿nim 茅s una novel路la prodigiosa, complexa, profunda i divertida, que inaugura el cam铆 cap a la modernitat d’un g猫nere literari que ha esdevingut fonamental dins el proc茅s de comprensi贸 i d’expressi贸 de la realitat.

Tot i partir d’una tradici贸 novel路l铆stica t铆picament medieval, la dels llibres de cavalleria, el fidel representant de la mitjana noblesa valenciana del segle XV que fou Joanot Martorell va saber trencar amb ella amb la incorporaci贸 d’una dimensi贸 de realisme ins貌lita dins la literatura europea de la seua 猫poca. Aventures i reflexions, batalles i amors es reuneixen per a narrar-nos, amb una prosa bella, a vegades solemne, a vegades col路loquial, viva, juganera, la traject貌ria vital i psicol貌gica, tan allunyada i tan pr貌xima alhora de nosaltres, del singular cavaller Tirant.

Tradu茂da a nombroses lleng眉es i elogiada pels m茅s grans escriptors, esta magn铆fica novel路la, aut猫ntica fita de la literatura universal, ha sabut v猫ncer el temps i oferir al lector actual, m茅s de cinc-cents anys despr茅s de la seua publicaci贸, el gaudi, l’entreteniment i l’ensenyan莽a que nom茅s es troben en les grans obres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.