fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Sagunt llança el concurs de microrelats ‘Pensat i refet’

Sagunt llança el concurs de microrelats ‘Pensat i refet’

La iniciativa, impulsada pel Gabinet de Promoció del Valencià i Onda Cero, està destinada a estudiantat de totes les edats, així com població general i les persones guanyadores s’emportaran un lot de material.

El Gabinet de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Sagunt llança, amb la col·laboració d’Onda Cero Sagunt, Pensat i refet, un concurs de microrelats en valencià obert a alumnat d’ESO, Batxillerat, Cicles Formatius, Escola de Persones Adultes, Universitat Popular, així com població general.

L’organització del certamen oferirà cada mes una locució o frase feta a partir de la qual les persones participants hauran de construir relats d’un màxim de 100 paraules.

L’alumnat escolaritzat podrà treballar la creació literària a l’aula i a casa amb les indicacions necessàries del professorat de valencià. Posteriorment, en la data que indicarà l’organització, caldrà remetre al correu gpv@aytosagunto.es tots els microrelats del mes que vulguen participar en el concurs. El resultat es publicarà en el compte de Facebook d’AVIVA Sagunt i s’anunciarà també a través de la ràdio per l’emissora Onda Cero Sagunt, on es coneixerà a les persones guanyadores, que rebran un lot de materials de promoció del valencià.

Un microrelat és un conte molt breu, amb una extensió màxima al voltant de 750 caràcters o 10 línies de text. El microconte és un text literari narratiu que es caracteritza per la brevetat de contingut, és concís i d’una gran intensitat expressiva, com una mena d’extracte que presenta l’essència d’una història.

La primera frase feta que proposa l’organització és «Pensat i fet», i el termini per a presentar els relats acabarà el dia 30 de novembre. Mensualment es farà difusió del resultat del concurs i es presentarà una nova proposta lèxica del ric patrimoni fraseològic valencià per a la creació de nous microrelats.

Leave a Reply

Your email address will not be published.