fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Una xarrada analitza la por als petards en mascotes de cara a la Magdalena

Una xarrada analitza la por als petards en mascotes de cara a la Magdalena

Salut P煤blica col路labora amb una activitat que pret茅n donar pautes als propietaris de gossos i gats per a afrontar l’estr茅s.

Por als petards? Aix铆 es titula la xarrada informativa per a propietaris de gossos i gats sobre l’estr茅s que provoquen els petards en mascotes i que impartir脿 l’et貌loga cl铆nica veterin脿ria Helena Varella aquest pr貌xim dilluns, 15 de febrer, a les 19.30 en el Centre Social i Cultural Cajamar (carrer Enmig, 49). Una xarrada que compta amb la col路laboraci贸 de la Regidoria de Salut P煤blica de l’Ajuntament de Castell贸 “donat l’inter茅s del tema abordat de cara a la celebraci贸 de les festes de la Magdalena”, ha explicat l’edil Sara Us贸.

“Gossos i gats tenen por cap als sorolls forts perqu猫 no saben d’on procedeixen a m茅s de per la seua sensibilitat auditiva, una situaci贸 que els causa un enorme estr茅s. I en Magdalena aquestes situacions es multipliquen pel llan莽ament habitual de petards”, explica Helena Varella. Aquesta situaci贸, afegeix, “no solament provoca estr茅s sin贸 que tamb茅 sol anar associada a problemes de conviv猫ncia amb els amos perqu猫 de sobte els animals no vol eixir a passejar, es passen el dia amagats o, en el cas dels gossos, borden molt”.

La xarrada que s’impartir脿 dilluns que ve explicar脿, d’una manera pr脿ctica, com actuar per a prevenir els problemes derivats per la por que senten aquestes mascotes a causa del soroll dels petards. “Si tenim cadells, podem acostumar-los seguint unes pautes i en el cas dels adults donarem alguns exercicis preventius per a seguir els dies previs a la Magdalena”, ha afegit l’et貌loga. “Els qui assistisquen podran saber qu猫 fer a casa i en el carrer per a ajudar a les seues mascotes a afrontar aqueix estr茅s i que la Magdalena no siga un problema”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.