fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vicent Usó presenta a Babel L’arquitectura de la ficció

Vicent Usó presenta a Babel L’arquitectura de la ficció

És el primer llibre d’assaig de Vicent Usó, després de prop d’una quinzena de novel·les. I, segons assegura l’autor, li fa molt de goig de presentar-lo als lectors de Castelló, que sempre li han sigut molt fidels. L’acte tindrà lloc el pròxim dimecres, 26 d’abril
a les 19h en la llibreria Babel i constituirà l’inici d’una campanya de promoció molt intensa.

L’arquitectura de la ficció, que ha editat Bromera, és molts llibres alhora, segons Vicent Usó. En primer lloc, un manual de tècniques i recursos molt útil per als aprenents a escriptors. Però també una guia per a lectors interessats a saber quines estratègies utilitzen els escriptors per seduir-los amb les seues històries. I també una declaració d’amor a la literatura i un tast d’algunes de les millors novel·les de la història.

La gestació d’aquest llibre es va iniciar fa cinc anys, quan Usó va començar a preparar el taller d’Escriptura Narrativa que imparteix a la UNED. Aleshores, va començar a reunir informació i va adonar-se que a penes hi havia manuals que abordaren la creació literària de manera global. Impulsat pels alumnes, va decidir transformar el material d’aquelles classes en un llibre que servira als aspirants a escriptors per assimilar les tècniques dels narradors i orientar-se millor en el seu procés d’aprenentatge. Però, segons assegura, no pretenia crear un manual de consulta, sinó un llibre que fóra agradable de llegir. I que donara resposta, tant als aprenents d’escriptors com a tots aquells que volen saber com estan fets els llibres que els apassionen. I sobretot, un llibre que transmetera la passió que Usó sent per la literatura.

Vicent Usó porta 25 anys dedicat a escriure. En aquest temps, ha escrit 14 novel·les, entre les quals algunes tan reconegudes com La mirada de Nicodemus, Crònica de la devastació, La taverna del Cau de la Lluna, El músic del bulevard Rossini o la més recent, Les veus i la boira. A més, fa poc fa realitzar la seua primera incursió en la narrativa juvenil, amb La retratista d’ànimes. En aquest temps, ha guanyat premis com l’Andròmina o l’Alfons el Magnànim, entre altres, i ha quedat dues vegades finalista del Sant Jordi. A més, ha fet de periodista cultural, de traductor, i ha escrit guions per a teatre i televisió. Fa pocs mesos, li va ser concedit el premi Socarrat Major. Des de fa 4 anys, imparteix a la UNED un taller d’Escriptura Narrativa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.