fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vicent Us贸 presenta a Babel L’arquitectura de la ficci贸

Vicent Us贸 presenta a Babel L’arquitectura de la ficci贸

脡s el primer llibre d’assaig de Vicent Us贸, despr茅s de prop d’una quinzena de novel路les. I, segons assegura l’autor, li fa molt de goig de presentar-lo als lectors de Castell贸, que sempre li han sigut molt fidels. L’acte tindr脿 lloc el pr貌xim dimecres, 26 d’abril
a les 19h en la llibreria Babel i constituir脿 l’inici d’una campanya de promoci贸 molt intensa.

L’arquitectura de la ficci贸, que ha editat Bromera, 茅s molts llibres alhora, segons Vicent Us贸. En primer lloc, un manual de t猫cniques i recursos molt 煤til per als aprenents a escriptors. Per貌 tamb茅 una guia per a lectors interessats a saber quines estrat猫gies utilitzen els escriptors per seduir-los amb les seues hist貌ries. I tamb茅 una declaraci贸 d’amor a la literatura i un tast d’algunes de les millors novel路les de la hist貌ria.

La gestaci贸 d’aquest llibre es va iniciar fa cinc anys, quan Us贸 va comen莽ar a preparar el taller d’Escriptura Narrativa que imparteix a la UNED. Aleshores, va comen莽ar a reunir informaci贸 i va adonar-se que a penes hi havia manuals que abordaren la creaci贸 liter脿ria de manera global. Impulsat pels alumnes, va decidir transformar el material d’aquelles classes en un llibre que servira als aspirants a escriptors per assimilar les t猫cniques dels narradors i orientar-se millor en el seu proc茅s d’aprenentatge. Per貌, segons assegura, no pretenia crear un manual de consulta, sin贸 un llibre que f贸ra agradable de llegir. I que donara resposta, tant als aprenents d’escriptors com a tots aquells que volen saber com estan fets els llibres que els apassionen. I sobretot, un llibre que transmetera la passi贸 que Us贸 sent per la literatura.

Vicent Us贸 porta 25 anys dedicat a escriure. En aquest temps, ha escrit 14 novel路les, entre les quals algunes tan reconegudes com La mirada de Nicodemus, Cr貌nica de la devastaci贸, La taverna del Cau de la Lluna, El m煤sic del bulevard Rossini o la m茅s recent, Les veus i la boira. A m茅s, fa poc fa realitzar la seua primera incursi贸 en la narrativa juvenil, amb La retratista d’脿nimes. En aquest temps, ha guanyat premis com l’Andr貌mina o l’Alfons el Magn脿nim, entre altres, i ha quedat dues vegades finalista del Sant Jordi. A m茅s, ha fet de periodista cultural, de traductor, i ha escrit guions per a teatre i televisi贸. Fa pocs mesos, li va ser concedit el premi Socarrat Major. Des de fa 4 anys, imparteix a la UNED un taller d’Escriptura Narrativa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.