fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila Elisa serà l’escenari de rodatge de la TV movie de Miguel Bardem “22 ángeles”

Vila Elisa serà l’escenari de rodatge de la TV movie de Miguel Bardem “22 ángeles”

El pròxim 5 de març, el palauet modernista acollirà el rodatge de la pel·lícula que, basada en fets reals, recorda la història d’una travessia en la qual un grup de xiquets seran els encarregats de portar a Amèrica els anticossos de la pigota.

El director de cinema, Miguel Bardem, recalarà la setmana vinent a Benicàssim per a gravar algunes de les escenes del seu pròxim treball “22 ángeles”, una història fonamentada en la novel·la d’Almudena Arteaga, Ángeles Custodios. El palauet modernista de Vila Elisa, en el Passeig Pilar Coloma, serà l’escenari triat per al rodatge al qual acudiran la protagonista de la pel·lícula, la coneguda actriu María Castro.

La història de “22 ángeles” narra un fet històric en què es recorda com, a principis del segle XIX, la pigota està causant estralls en les colònies espanyoles. A Europa es posseeix la cura i vacuna contra aquesta mortal malaltia, però la travessia fins a Amèrica fa difícil, en les condicions d’aquella època, traslladar la vacuna fins allí. Davant aquesta tessitura, el doctor Francisco Xavier Balmís idea una forma de portar a ultramar la vacuna, inoculant-la a individus vius que la porten en ells mateixos com a anticossos. La infermera, Isabel de Cendal, que ha perdut al seu marit i el seu fill a causa d’aquesta malaltia, es posa al capdavant d’una expedició on 22 xiquets i xiquetes, procedents d’un orfenat, seran les criatures que s’encarreguen de portar la vacuna en els seus cossos.

Les desventures del viatge tramen un argument emocionant que fa d’aquesta pel·lícula un futur èxit cinematogràfic en el qual Benicàssim tindrà també el seu paper en emmarcar en una de les seues viles patrimonials més simbòliques del municipi, un dels escenaris de la pel·lícula.

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marquès ha mostrat la seua satisfacció per l’elecció del municipi per a realitzar aquest enregistrament “Benicàssim és una ciutat acollidora en la qual la cultura té un paper importantíssim i en el qual, ens sentim privilegiats per haver sigut triats per Miguel Bardem per a filmar algunes de les escenes d’aquesta pel·lícula que estic segura que serà un èxit com tots els treballs del director”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.