fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real fomenta la creaci贸 de t脿ndems ling眉铆stics per a difondre la cultura, tradicions i la llengua valencianes

Vila-real fomenta la creaci贸 de t脿ndems ling眉铆stics per a difondre la cultura, tradicions i la llengua valencianes

La Regidoria de Normalitzaci贸 Ling眉铆stica i l鈥橝ssociaci贸 Cultural Socarrats se sumen a la iniciativa d鈥橢scola Valenciana per a posar en contacte a voluntaris i aprenents que vulguen reunir-se una hora a la setmana per a parlar en valenci脿.

La Regidoria de Normalitzaci贸 Ling眉铆stica de l’Ajuntament de Vila-real i l鈥橝ssociaci贸 Cultural Socarrats s’han sumat al Voluntariat pel valenci脿, que impulsa Escola Valenciana, per a fomentar la difusi贸 de la cultura i tradicions valencianes a trav茅s de la llengua. El regidor de Normalitzaci贸 Ling眉铆stica, Pasqual Batalla, ha explicat que es tracta de 鈥減osar en contacte a una persona valencianoparlant amb una altra que vulga aprendre fluidament el nostre idioma鈥.

D’aquesta manera, es crearan parelles ling眉铆stiques formades per un voluntari i un aprenent que 鈥渉auran d’estar disposats a quedar una hora a la setmana, durant 10 setmanes per a parlar en valenci脿鈥, assegura l’edil, qui destaca que en pocs dies ja s’han inscrit 25 voluntaris i 17 interessats a aprendre la llengua de forma oral.

鈥淟’objectiu 茅s que els t脿ndems es reunisquen per a conversar dels temes que vulguen, quan vulguen i com vulguen i, d’aquesta manera, acabar amb les inseguretats que moltes persones senten a l’hora de comunicar-se en valenci脿, ajudant-los a soltar-se鈥, explica. No obstant a莽貌, el coneixement de la llengua no 茅s l’煤nica finalitat d’aquesta campanya. 鈥淪om una ciutat acollidora i la llengua 茅s important per a la integraci贸, per貌 tamb茅 ho 茅s donar acollida a altres persones i donar-los a con猫ixer els nostres costums i tradicions鈥, indica Batalla, qui destaca que 鈥渜ualsevol pot ser voluntari, perqu猫 no fa falta cap titulaci贸, sin贸, simplement, ganes de parlar en valenci脿鈥, al mateix temps que recorda que 鈥渄es de la Regidoria de Normalitzaci贸 Ling眉铆stica impulsem tot tipus de cursos de valenci脿, entre ells per als nouvinguts, perqu猫 sabem de la import脿ncia de con猫ixer la llengua del lloc en el qual vivim i sentir-nos integrats鈥.

Per la seua banda, el president de Socarrats, Ferm铆n Font, apunta que 鈥渓a llengua 茅s el principal valor de la nostra societat, perqu猫 comunicar-se 茅s fonamental鈥. Aix铆, manifesta que 鈥渉i ha persones que no parlen en valenci脿 per vergonya o perqu猫 els resulta dif铆cil fer-ho amb aquells que ja es coneixen, per貌 no tant quan 茅s amb un desconegut i la llengua vehicular 茅s aquesta鈥. A m茅s, destaca que 鈥減er als que v茅nen de fora, parlar en la llengua del pa铆s 茅s un aspecte molt important, perqu猫 pot suposar-los una barrera o una porta d’entrada vital. Con猫ixer-la i practicar-la els puja l’autoestima, se senten m茅s integrats i s’evita que es concentren nuclis de poblaci贸 en barris o 脿rees concretes, fomentant la diversitat, i a莽貌 茅s fonamental per a totes les ciutats鈥.

鈥淣ing煤 els va a fer un examen, ni cal parlar el valenci脿 formal o normalitzat, sin贸 del carrer, del dia a dia鈥, afig Batalla, qui anima a participar al m脿xim nombre de persones possible perqu猫 la iniciativa funcione, al mateix temps que anuncia que 鈥渆n breu hi haur脿 una presentaci贸 per a donar a con猫ixer la campanya a m茅s ve茂ns鈥.

Els interessats a participar com a voluntaris o aprenents poden inscriure’s en la Regidoria de Normalitzaci贸 Ling眉铆stica, al carrer de Josep Ramon Batalla, 6, entres貌l, o a trav茅s de normalitzacio@vila-real.es, al web http://normalitzacio.vila-real.es o cridant al 964 547 009. Tamb茅 ho poden fer en l’AC Socarrats, al carrer de Carles Sarthou, 38 o mitjan莽ant acsocarrats@gmail.com i al web http://socarratsvilareal.blogspot.com. I tamb茅 a www.escolavalenciana.com. A tots els espais trobaran un tr铆ptic amb una xicoteta enquesta per a con猫ixer la seua disponibilitat d’horaris, prefer猫ncies, gustos i aficions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.