fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real promou l’interés per la ciència entre els escolars amb activitats commemoratives del Dia de la Ciència

Vila-real promou l’interés per la ciència entre els escolars amb activitats commemoratives del Dia de la Ciència

L’Ajuntament promou un certamen de redacció científic, el lliurament dels Premis Globalis i tallers científics.

El 10 de novembre es commemora el Dia Mundial de la Ciència, i Vila-real, Ciutat de la Ciència i la Innovació des de l’any 2011, ha previst una sèrie d’accions per a promoure l’interés científic, sobretot entre els més joves. 

Amb aquest objectiu, la Regidoria de Ciència, Innovació i Universitats ha promogut entre els centres docents de la ciutat el primer certamen de redacció “Per què és important la ciència”, que se suma a altres activitats promogudes en col·laboració amb les dues entitats clau en l’aposta de la ciutat per la ciència i la innovació des de fa 10 anys: la Fundació Globalis i la Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de l’UJI.

A més del concurs de redacció, esta mateixa setmana tindrà lloc el lliurament dels Premis Globalis, que promou la Fundació Globalis per a reconéixer la capacitat innovadora de les empreses de l’entorn de Vila-real i consolidar el sistema de la innovació en el territori.

Globalis és un dels principals aliats de la ciutat en matèria d’innovació. En este àmbit divulgatiu, juga un paper crucial un altre dels actors de la innovació del municipi: la Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-realm, amb qui treballen per a commemorar el Dia de la Ciència amb tallers de robòtica, ceràmica i química que, en la línia dels tallers de Destaca Divulgació, permeten als alumnes experimentar amb diferents materials i tecnologia.

Estos tallers se celebraran a finals de mes, juntament amb un programa de xarrades d’investigadors del CSIC sobre temàtica científica organitzats també per la Càtedra. En tots dos casos, les activitats es dirigeixen a alumnat de secundària.

Leave a Reply

Your email address will not be published.