fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real reobri les Biblioteques amb tots els protocols anticovid per a oferir espais als estudiants en ex脿mens mentre es tramita el trasllat de la seu central a la BUC

Vila-real reobri les Biblioteques amb tots els protocols anticovid per a oferir espais als estudiants en ex脿mens mentre es tramita el trasllat de la seu central a la BUC

Les Biblioteques de Vila-real reobriran 铆ntegrament les portes, amb la limitaci贸 d’aforament al 75% i tots els protocols de prevenci贸 de la covid-19, dilluns que ve.

L’脿rea que gestiona Rosario Royo treballa tamb茅 en la reobertura d’una sala d’estudi a la BUC a partir de la seg眉ent setmana. D’aquesta manera, es d贸na resposta a la necessitat d’espais dels estudiants de cara a la preparaci贸 de la pr貌xima temporada d’ex脿mens, mentre es tramita el trasllat de la seu central a la BUC per a poder convertir l’antic edifici de Solades en el nou centre de salut de Torrehermosa.

鈥淪om conscients que arriba una 猫poca particularment dif铆cil per als nostres estudiants, amb la preparaci贸 de proves com l鈥橢BAU o els ex脿mens universitaris. Per aix貌, i encara que est脿vem pendents de procedir al trasllat de la Biblioteca central a l’edifici de Pius XII per a poder reobrir completament el servei, hem decidit respectar aquesta 猫poca d’ex脿mens, que m茅s o menys es perllongar脿 els mesos de juny i juliol, perqu猫 els nostres estudiants puguen disposar d’espais p煤blics per a la preparaci贸 de les proves鈥, valora l’alcalde, Jos茅 Benlloch. El primer edil aclareix que ha sigut precisament el projecte de trasllat de la Biblioteca central i la construcci贸 del nou centre de salut de Torrehermosa el que ha demorat la reobertura completa del servei, que s’ha mantingut obert per al pr茅stec bibliotecari des de les primeres fases de la desescalada.

鈥淗em donat ja tots els passos necessaris per a procedir al trasllat de la seu central a la BUC i tramitar la cessi贸 de l’espai a la Generalitat per a la creaci贸 d’aquest nou centre de salut Torrehermosa, per貌 la veritat 茅s que els tr脿mits s’estan allargant un poc m茅s del que es preveu. Per aquest motiu, i atenent tamb茅 les noves normes de desescalada que ha anat aprovant el Consell valenci脿 en altres 脿mbits com l’esportiu, on ja es permet l’煤s de dutxes al 50% o la pres猫ncia de p煤blic en les competicions esportives, reprendrem el servei de consulta en sala en la xarxa de biblioteques p煤bliques, a m茅s de reobrir una sala d’estudi a la BUC鈥, puntualitza Benlloch, qui afegeix als arguments per a la reobertura la finalitzaci贸 de l’estat d’alarma al maig o els avan莽os en el proc茅s d’immunitzaci贸 contra el virus gr脿cies a la vacunaci贸 massiva que s’est脿 desenvolupant al Centre de Congressos.

鈥淧er descomptat, no deixem de treballar en els tr脿mits per al nou centre de salut, estem en contacte permanent amb la Generalitat i ho tenim tot preparat per a contractar el trasllat i tindre buit l’edifici de Solades quan siga possible鈥, detalla l’alcalde. De fet, els protocols estan tan avan莽ats que, una vegada concloga el per铆ode d’ex脿mens, podria procedir-se de manera immediata al trasllat. 鈥淩espectarem en tot cas aquests dos mesos perqu猫 els nostres estudiants puguen fer 煤s dels espais en una 猫poca tan dif铆cil i important per a ells鈥, agrega.
La reobertura de les Biblioteques i sala d’estudi de la BUC es far脿 amb tots els protocols i mesures de prevenci贸 de la covid-19, comen莽ant per una reducci贸 de l’aforament al 75%. D’aquesta manera, en la seu de Solades hi haur脿 36 llocs de lectura disponibles, 25 en l’Ag猫ncia de Lectura del pis superior; 30 en el Pilar i altres 30 a la Biblioteca Infantil de Pius XII. En tots els espais, hi haur脿 gel hidroalcoh貌lic, mesuradors de temperatura i desinfectants perqu猫 cada usuari netege l’espai que haja ocupat despr茅s del seu 煤s, en la l铆nia dels protocols que se segueixen en altres serveis. Despr茅s de la seua reobertura presencial, l’horari de la Biblioteca central ser脿 de 9.00 a 20.00 hores i les infantils, de 16.30 a 20.00 hores.

鈥淟es Biblioteques s贸n un espai segur i, per aix貌, hem dissenyat tots els protocols necessaris per a la prevenci贸 de la covid-19, dist脿ncia de seguretat i 煤s de m脿scares, per a poder recuperar el 100% d’un servei que 茅s fonamental per a Vila-real com a Ciutat Educadora que som鈥, valora Royo. A aquesta reobertura se sumar脿 l’habilitaci贸 d’una sala d’estudi en el BUC.

Leave a Reply

Your email address will not be published.