fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vilafamés analitza el seu nucli històric

Vilafamés analitza el seu nucli històric

Els problemes que afecten al nucli històric, la seva protecció, conservació i restauració són els temes que s’analitzaran a la I Jornada sobre el Patrimoni de Vilafamés.

Professionals relacionats amb la construcció i experts en la conservació del patrimoni debatran a la sala Quatre Cantons al voltant de quatre blocs temàtics.

S’han inscrit al voltant de 70 persones, la majoria veïns de Vilafamés. El regidor de Cultura i Patrimoni, Longi Gil, ha valorat que “l’acceptació d’aquesta primera convocatòria, posa en relleu l’interès que desperta la conservació del patrimoni de la localitat. El nostre nucli històric està declarat Bé d’Interès Cultural i manté viu un dels conjunts urbans més ben conservats del territori valencià”.

Des del Consell Municipal de Cultura de Vilafamés s’ha fomentat la participació en les jornades de tots els sectors relacionats amb la conservació del patrimoni i el turisme, empresaris, propietaris d’immobles i veïns.

Programa

El programa s’iniciarà amb una conferència sobre el passat, present i futur del conjunt històric de Vilafamés, a càrrec de Joan Mateu, Xavier Allepuz i Vicent Àlvarez, presentats per Josep Miralles. Els arquitectes Camilla Milleto i Fernando Vegas, presentats per Francisco Grande aprofundiran en la restauració de l’arquitectura tradicional i com conservar renovant. Les experiències i propostes de futur serà la temàtica que tractaran els arquitectes Belén Bachero i Arturo Zaragozá, presentat s spor Alejandro Gómez. Finalment Esther Franch, presentada per Júlia Castell dissertarà sobre l’elaboració d’un pla especial per a Vilafamés. Diumenge es llegiran les conclusions de la jornada i tindrà lloc una visita guiada a càrrec de Josep Miralles sota el títol “Vilafamés, entre portal s i paraules”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.