Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Accessibilitat, neteja i mobilitat centren les peticions dels Pressupostos Participatius a Vila-real

Accessibilitat, neteja i mobilitat centren les peticions dels Pressupostos Participatius a Vila-real

La jornada de debat celebrada en la BUC, que ha comptat amb la participació d’associacions, veïns i representants del Consell de Xiquets i Xiquetes, definix prop d’una vintena de propostes que es podran votar del 29 d’octubre al 3 de novembre.

Vila-real ha celebrat este dissabte la jornada de debat dels VIII Pressupostos Participatius de la qual han sorgit les propostes que finalment se sotmetran a la fase de votació. El fòrum ha tingut lloc a la Biblioteca Universitària del Coneixement i, segons ha explicat la regidora de Participació Ciutadana, Miriam Caravaca, finalment seran prop d’una vintena les peticions que a partir del dimarts 29 d’octubre i fins al diumenge 3 de novembre es podran votar per a decidir quins són més prioritàries per a la ciutadania.

La jornada, en la qual han participat al voltant d’unes 30 persones, entre veïns que havien presentat propostes, associacions i representants del Consell de Xiquets i Xiquetes, s’ha desenvolupat en tres grups de treball que han posat sobre la taula noves propostes i han debatut sobre les peticions rebudes durant la primera fase dels Pressupostos Participatius. De les 26 propostes que es van elevar a l’Ajuntament en la primera fase, després del garbellat d’aquelles que no eren tècnicament viables, i una vegada incorporades les noves idees plantejades en la jornada de hui, finalment seran prop de vint les demandes que passaran a la fase final, segons indica la regidora de Participació Ciutadana.

Quant al contingut de les propostes, Caravaca destaca que els veïns “demanden qüestions del dia a dia”. Així, les millores en voreres per a garantir l’accessibilitat, mobilitat, neteja de solars, accions contra la brutícia de les mascotes en la via pública o augment de contenidors centren el llistat de demandes ciutadanes.

Entre les qüestions plantejades destaca l’adequació i ordenació de l’aparcament situat al costat del centre de salut la Bòvila; l’ampliació del servei d’autobús gratuït els caps de setmana per a poder connectar amb l’Hospital de la Plana; continuar amb el pla d’adequació de voreres per a garantir l’accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda; la millora de senyals de trànsit com a semàfors i la col·locació d’espills en alguns encreuaments; el foment de la inclusió sociolaboral per a persones discapacitades; l’impuls de campanyes de sensibilització i sancions per a atallar la brutícia de les mascotes en la via pública; incrementar els contenidors de residus orgànics en alguns punts de la ciutat; estudiar fórmules per a premiar als ciutadans que més reciclen; neteja de solars al voltant del col·legi Botànic Calduch, millores en enllumenat o renovació de voreres.

A partir d’este dimarts 29 d’octubre s’obrirà el procés de votació que permetrà establir el rànquing de demandes amb més suport veïnal perquè puguen ser tingudes en compte de cara a l’elaboració dels pressupostos municipals de 2020. La votació estarà oberta fins al diumenge 3 de novembre de manera telemàtica, a través de la pàgina web de l’Ajuntament de Vila-real, en l’enllaç pressupostosparticipatius.vila-real.es.

Leave a Reply

Your email address will not be published.