fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Almassora estudia la modificaci贸 de l’ordenan莽a de subvencions per adaptar-la a la normativa

Almassora estudia la modificaci贸 de l’ordenan莽a de subvencions per adaptar-la a la normativa

El consistori oferir脿 formaci贸 a les entitats locals sobre la correcta presentaci贸 de comptes i documentaci贸.

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Almassora ha plantejat realitzar una modificaci贸 de l’actual ordenan莽a municipal que regula la concessi贸 de subvencions a entitats i particulars. Aquest text va ser aprovat al febrer de 2015 i presenta incompatibilitats com ara que l’貌rgan instructor siga el regidor delegat, una cosa que entra en conflicte amb les funcions d’instrucci贸 del personal p煤blic.

Aix铆 es despr猫n de l’informe de control financer del primer trimestre elaborat pel departament d’Intervenci贸 i que ser脿 presentat avui en sessi贸 plen脿ria pel regidor d’Hisenda i Activitats, Roger Beltr谩n. L’an脿lisi ha radiografiat la concessi贸 de subvencions durant l’any 2015 en el municipi i, entre altres conclusions, figuren les defici猫ncies a l’hora de presentar la documentaci贸 requerida o de justificar el compliment dels objectius. Per aqueix motiu, Beltr谩n ha anunciat que una de les mesures que s’adoptaran ser脿 鈥渓a realitzaci贸 de sessions formatives per a instruir a les entitats locals sobre la presentaci贸 de comptes, documentaci贸 i resultats obtinguts鈥.

L’informe posa de manifest que cada departament gestiona la concessi贸 de les ajudes de manera independent, per la qual cosa recomana la creaci贸 d’un departament espec铆fic per a la gesti贸 administrativa de les subvencions. Tal com especifica el text, la creaci贸 d’aquest departament permetria 鈥渦na major especialitzaci贸 i coneixement de la normativa regulat i incorporaria amb car脿cter general la figura de l’貌rgan instructor鈥.

聽A la llum d’aquestes conclusions l’equip de govern estudiar脿 la viabilitat de la creaci贸 d’aquest departament per a 鈥渁gilitzar la tramitaci贸 de les subvencions i garantir que el personal municipal que les gestiona est脿 especialitzat en la mat猫ria鈥, ha explicat l’edil. Beltr谩n ha assegurat que la 鈥渏ustificaci贸 d’objectius 茅s una manera de recon猫ixer i premiar el treball que les associacions i clubs d’Almassora fan pel nostre poble鈥.

Cal recordar que el departament d’Esports ja va avan莽ar al desembre del passat any que la modificaci贸 dels criteris de concessi贸 d’ajudes per a l’exercici de 2016. Una de les grans novetats va ser la valoraci贸 de la formaci贸 del personal, ja que en funci贸 del grau qualificaci贸 d’aquest (estudis secundaris, t猫cnics o universitaris) els clubs rebran una major aportaci贸. En aquesta mateixa linea, tamb茅 es tindran en compte el nombre de fitxes federatives, aix铆 com el nombre d’equips o l’estructura de gesti贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.