fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Almassora posa en marxa els seus primers pressupostos participatius dimarts que ve

Almassora posa en marxa els seus primers pressupostos participatius dimarts que ve

Els ve茂ns podran triar entre una llista d’opcions i aportar les seues pr貌pies idees per al cap铆tol d’inversions

A partir del dimarts 24 de novembre i fins al 6 de desembre, els almassorins podran contribuir a l’elaboraci贸 del pressupost municipal de 2016 gr脿cies als primers pressupostos participatius del municipi. En els fullets elaborats pel consistori figura una llista de set inversions que els ve茂ns hauran de prioritzar numerant-les. A m茅s, les regidories d’Hisenda i Participaci贸 Ciutadana, impulsores d’aquesta iniciativa, han acordat deixar un espai lliure per a l’aportaci贸 de noves idees quant a inversions.

L’Ajuntament distribuir脿 els fullets en deu punts diferents de la localitat per a, en paraules de l’alcaldessa, Susanna Nicolau, “facilitar l’acc茅s al m脿xim i que arribe a tots els ve茂ns”. Aquests punts seran la biblioteca, la piscina i el poliesportiu municipals, l’Ateneu Jove, el Centre Pla de la Torre (Carabineros), la Casa de la M煤sica, els centres socials de Corell, F谩tima i Sant Felipe i la pr貌pia casa consistorial. En ells tamb茅 s’instal路laran b煤sties degudament identificades en les quals els ciutadans podran dipositar el fullet una vegada emplenat.

A aquesta opci贸, cal sumar la participaci贸 online. El departament d’inform脿tica ha creat un apartat especial en la web municipal (www.almassora.es) en el qual, a partir del pr貌xim dimarts, els ve茂ns podran descarregar-se el document, emplenar-lo i enviar-lo per correu electr貌nic a l’adre莽a que es facilitar脿 per a a莽貌. En aquesta mateixa l铆nia, la regidora de Participaci贸 Ciutadana i Modernitzaci贸, Merche Gal铆, ha avan莽at que “tamb茅 habilitarem una opci贸 en el perfil de Facebook de l’Ajuntament perqu猫 els usuaris puguen triar la inversi贸 que consideren priorit脿ria”.

El regidor d’Hisenda, Roger Beltr谩n, ha explicat que els projectes en els quals inverteix el consistori “s贸n per als ve茂ns, per la qual cosa resulta l貌gic que siguen ells qui trien els que consideren m茅s necessaris”. “Aquests seran uns pressupostos participatius, per貌 tamb茅 molt representatius del que vol la poblaci贸”, ha assegurat l’edil.

En la llista d’inversions plantejada per l’equip de govern local figuren la remodelaci贸 i millora de l’entorn de l’esgl茅sia de San Jos茅, incloent la creaci贸 de passos accessibles (pressupostada en 30.000 euros), la millora de l’accessibilitat de les voreres en diverses zones de la localitat (valorada en 40.000 euros) o la primera fase de la remodelaci贸 del carrer Sant Jaume i la creaci贸 d’un carril bici (amb un cost de 100.000).

Uns altres dels projectes plantejats s贸n la instal路laci贸 de pistes i equipaments esportius en el Roser del Mar, Paratge de Santa Quit猫ria i al costat de la pista de ciclisme de Darremur (valorades en 50.000) o la renovaci贸 de les aules de l’Escola Taller (que ascendeix a 100.000 euros) amb la qual l’Ajuntament pret茅n recuperar el seu 煤s formatiu i millorar les perspectives laborals dels joves. Finalment s’ha incl贸s en la llista la instal路laci贸 d’una passarel路la elevada, d’un tram d’un quil貌metre, en el passeig mar铆tim (amb un cost de 105.000 euros).

Leave a Reply

Your email address will not be published.