fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora serà ‘smart city’ amb una inversió d’1,2 milions cofinançada per Feder

Almassora serà ‘smart city’ amb una inversió d’1,2 milions cofinançada per Feder

Els tècnics cerquen solucions per a ‘sensibilitzar’ la ciutat i estalviar costos.

L’Ajuntament d’Almassora ha iniciat el disseny que convertirà a la localitat en ciutat intel·ligent amb una inversió d’1,2 milions d’euros cofinançats per fons Feder de la Unió Europea i el consistori. L’equip d’enginyers i informàtics del consistori estudia en estos moments les diferents solucions tècniques per a la seua implantació en els àmbits mediambiental, econòmic i social.

L’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), que comportarà una inversió de 10 milions d’euros en el municipi fins a 2023, inclou més de mig milió d’euros per a l’accés de la població a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC’s) i 465.000 euros per a la implantació de sistemes de gestió, transparència i participació electrònica municipal.

La implantació del model de ciutat intel·ligent, a més, suposarà una injecció extraordinària de 225.000 euros en el cas d’Almassora per al desenvolupament d’este sistema en els àmbits econòmic, social i mediambiental. “És una transformació total respecte a la concepció de municipi que coneixem i, per este motiu, és necessari estudiar els pros i contres de cada tecnologia, de manera que apostem per allò que vaja a tenir més repercussió sobre la vida diària d’Almassora”, segons l’alcaldessa, Merche Galí.

És el cas de la robòtica o els sensors enfocats a l’estalvi energètic i d’aigua, solucions que permetrien bloquejar el reg dels espais públics en detectar aigua de pluja o conèixer a cada moment l’estat de la xarxa de pluvials. En este sentit, els equips de bombament d’aigua s’activarien en aconseguir-se el nivell indicat, fet que complementaria les prestacions de l’actual aplicació per a mòbils que avisa al Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) en produir-se avaries, l’activació del servei o accessos incontrolats a l’estació de bombament.

L’objectiu principal pansa per “sensibilitzar la ciutat per a aconseguir un estalvi econòmic i oferir un servei públic de major qualitat”, segons Galí. L’aposta del consistori per les tecnologies de la informació en la seua estratègia aprovada per la Unió Europea segueix la línia de les inversions ja realitzades per a substituir les 200 bombetes de la Vila per llums led o la renovació de l’enllumenat dels polígons industrials per tecnologia de baix consum. Precisament, la prova pilot realitzada en estos recintes, que ha suposat un estalvi de 4.000 euros mensuals, ha sigut definitiva per a l’extensió del projecte a la resta d’àmbits.

Leave a Reply

Your email address will not be published.