fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana aconsegueix ampliar a 2015 la devoluci贸 de l’IBI als propietaris de parcel路les de quatre sectors de la ciutat

Borriana aconsegueix ampliar a 2015 la devoluci贸 de l’IBI als propietaris de parcel路les de quatre sectors de la ciutat

L’Ajuntament aconsegueix que la modificaci贸 dels valors cadastrals suposi un estalvi d’entre el 75 i el 84 per cent per als propietaris de parcel路les en els sectors beneficiats per la mesura.

La injust铆cia tribut脿ria que fins a aquest mateix any havien de suportar els propietaris de fins a quatre sectors del terme municipal de Borriana es vor脿 per fi recompensada amb la devoluci贸 de bona part dels impostos que fins al passat 2015 han hagut d’abonar en concepte d’Impost sobre B茅ns Immobles. Les noves valoracions realitzades durant l’煤ltim trimestre del passat any per la Direcci贸 general del Cadastre ha fet que la tributaci贸 de s貌ls urbans situats als voltants de la CV-18 canvie per complet, la qual cosa suposar脿 una reducci贸 dels pagaments realitzats fins ara i la devoluci贸 de bona part de l’abonat durant 2015.

La regidoria d’Hisenda de l’Ajuntament de Borriana, encap莽alada per Cristina Rius, va realitzar les gestions necess脿ries perqu猫 鈥渆l que fins al moment era una injust铆cia tribut脿ria a la vista que els impostos no es corresponien amb la realitat f铆sica de cada zona鈥 es convertisca en una devoluci贸 de fins al 83% del que han abonat els propietaris de s貌l en aquests sectors durant el passat any.

La mesura afecta directament als sectors del Parc Empresarial de la carretera de Vila-real i una petita part del Cam铆 de Llombai, que malgrat continuar sent urbanitzables tributaran a partir d’ara com a r煤stics a ra贸 de 2,17 euros per metre quadrat de valor cadastral. En el cas dels sectors de Llombai-Monges i del situat entre la carretera de Vilareal i Carabona es continuar脿 tributant l’IBI urb脿 per貌 amb una notable reducci贸 del preu a pagar pel s貌l. Aix铆, en xifres concretes, els terrenys situats en SUPOR 1 passaran d’un valor cadastral de 30,99 euros a tan sols 5,37 euros per metre quadrat. En el SUR R1 la reducci贸 tamb茅 passar脿 dels 25,38 euros de valor cadastral fins ara per metre quadrat als 5,37 euros despr茅s de la reducci贸. La baixada dels rebuts per damunt del 80% tamb茅 beneficiar脿 a la zona SU NPI5, on de 17,71 euros es passar脿 a un valor marcat pel cadastre de poc m茅s de 3 euros. I finalment, en el sector SUD I4 corresponent a Llombai-Monges el metre quadrat sobre el qual s’aplicava un valor de 24,53 euros es vor脿 redu茂t fins als 6 euros.

Aix铆, la petici贸 de la regidoria d’Hisenda a la Direcci贸 general del Cadastre que incloguera abans del final d’any les modificacions marcades per la Llei 13/2015 ha resultat fruct铆fera, ja que la publicaci贸 es va realitzar el 30 de desembre del passat any. 鈥淎questa inclusi贸 fa possible que per decisi贸 municipal, puguem assegurar-los als ve茂ns la reparaci贸 d’una injust铆cia tribut脿ria ja des del 2015, ja que ten铆em clar que calia buscar una soluci贸 legal per a aquells que fins ara havien estat pagant un IBI totalment desproporcionat a la vista del nul desenvolupament urban铆stic dels sis sectors鈥.

Quant al greu problema que s’arrossegava en el sector Llombai-Monges per l’anul路laci贸 que per error va sentenciar el Tribunal Superior de Just铆cia del Pla Especial, l’Ajuntament tamb茅 es va posar a treballar de ple en l’assumpte per trobar la soluci贸 satisfact貌ria per a les parts afectades. Aix铆, els serveis d’advocacia van aconsellar informar al TSJ sobre l’error que s’havia com猫s a l’hora d’anul路lar el Pla Especial. Gr脿cies a la petici贸 de revisi贸, el TSJ ha dictat un aclariment de sent猫ncia, rectificant l’error i mantenint la vig猫ncia del Pla Parcial, amb el que cont铆nua el car脿cter d’urb脿 de l’impost en tractar-se d’un sector urbanitzable amb ordenaci贸 detallada. D’aquesta forma, l’Ajuntament aconsegueix que els valors cadastrals pels quins tributar脿 IBI urb脿 tamb茅 s’emmarquin dins de les xifres de reducci贸 d’impostos assenyalades anteriorment. Del valor cadastral de 24,5 euros per metre quadrat es reduir脿 a tan sols 6.

Leave a Reply

Your email address will not be published.