fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana aconsegueix ampliar a set els projectes finançats per l’Ajuntament després de la campanya de Pressupostos Participatius

Borriana aconsegueix ampliar a set els projectes finançats per l’Ajuntament després de la campanya de Pressupostos Participatius

La regidoria de Participació reuneix als sis col·lectius que han aconseguit recollir més suports als seus projectes i presenta de forma pública la inversió que es destinarà a cadascun d’ells.

El regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Borriana, Cristofer Del Moral, ha comparegut en roda de premsa al costat dels representants de les sis associacions o col·lectius ciutadans que han aconseguit un major nombre de suports durant la tercera fase de la campanya de Pressupostos Participatius de cara a 2017.

Del Moral ha iniciat les seves declaracions agraint “tant als col·lectius que avui estan aquí pel dur treball que sabem que han realitzat a l’hora de recaptar suports entre la ciutadania, a més dels treballadors i treballadores municipals que durant sis mesos han treballat perquè la campanya de consulta ciutadana haja estat un èxit per segon any consecutiu”. A continuació, ha realitzat un breu resum sobre les dues primeres fases de la iniciativa que han suposat un nou rècord de participació, ja que “es van recollir més de 5.000 propostes durant el mes de maig, i al juliol prop de 3.000 persones amb un total de 6.854 vots van voler decidir el futur de part de les inversions municipals”. Comptant que en la tercera i definitiva fase el nombre de suports totals ha estat de 4.181, el resultat i el creixement de la participació durant el mes d’octubre ha augmentat en 1.354 persones, la qual cosa Del Moral ha qualificat com “un augment que denota l’interès i la implicació d’associacions i veïns i veïnes de la ciutat”.

Seguidament, s’han fet públics els fins a set projectes que en 2017 comptaran amb dotació al pressupost municipal després del procés de Pressupostos Participatius que tal com ha recordat Del Moral “també ha comptat amb l’ajuda de la subvenció màxima a la qual aspiràvem per part de la Generalitat, la qual cosa també cal agrair a totes les persones que han pres part del procés, ja que sense les xifres de participació no hagués estat possible obtenir-la”. El Local Social del Port pel qual la AAVV ha recollit un total de 1.863 vots vàlids comptarà amb una dotació final de 42.000 euros, mentre que el Museu Faller que han recolzat des de la Federació de Falles ha aconseguit un total de 1.526 suports i disposarà d’un pressupost de 50.000 euros.

A continuació ha estat la Millora i condicionament de l’antic càmping de l’Arenal la que ha obtingut un total de 491 vots i que es finançarà amb 15.000 euros. I també les millores i condicionament del centre urbà i de les zones comercials proposta des de la Federació de Comerç ha aconseguit 478 vots i comptarà amb una dotació de 25.000 euros. Les millores a la Biblioteca amb l’adquisició de nou fons bibliogràfic o el canvi dels serveis informàtics que les mateixes treballadores i usuàries del servei han impulsat ha aconseguit un total de 476 vots i una dotació de 30.000 euros. Finalment, tant la millora de l’accessibilitat a la ciutat i les platges proposada per ACODIS i les actuacions a les antigues escoles de Santa Bàrbara promogudes pels seus veïns i veïnes també s’inclouran al futur pressupost municipal amb 30.000 i 20.000 euros respectivament.

Per tancar l’exposició pública de resultats, els representants de les associacions han coincidit a assenyalar que “l’agraïment ha de ser tant per al consistori i la regidoria encarregades de portar endavant aquesta campanya de Participació, com per a les desenes i desenes de persones que tant recollint vots com oferint els seus suports han aconseguit que la campanya siga un èxit i que vegem els nostres projectes una mica més prop de poder ser una realitat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.