fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana actualitzar脿 les taxes i els impostos municipals en el pr貌xim ple extraordinari

Borriana actualitzar脿 les taxes i els impostos municipals en el pr貌xim ple extraordinari

Entre les novetats destaca un increment del 5% en el rebut de l’Impost de B茅ns immobles (IBI), despr茅s de quatre anys congelat.

L’equip de govern local de Borriana t茅 previst aprovar este divendres en un ple extraordinari les ordenances fiscals que seran aplicable l’any vinent i que inclouen ajustos i actualitzacions d’impostos i taxes. Despr茅s de la seua aprovaci贸 el divendres en un ple extraordinari les novetats s’inclouran en els pressupostos de 2020, quan comen莽aran a aplicar-se per a tots els ve茂ns i ve茂nes i empreses.

Entre les novetats destaca un increment del 5% en el rebut de l’Impost de B茅ns immobles (IBI), despr茅s de congelar-lo durant quatre anys. Sobre este tema, la regidora delegada d’Hisenda, Cristina Rius, ha evidenciat la necess脿ria actualitzaci贸 per a continuar garantint els serveis p煤blics i el nivell d’inversions.

Durant quatre anys, ha assegurat, l’equip de govern ha mantingut congelats els impostos municipals per貌, “hem de mantenir el necessari compliment dels objectius d’estabilitat pressupost脿ria i sostenibilitat financera, segons la normativa estatal”.

En total, el consistori preveu recaptar el pr貌xim exercici amb l’IBI un total de 400.000 euros per a millorar serveis p煤blics i escometre inversions, i el Govern municipal justifica l’increment que s’aplicar脿 l’any que ve per la necessitat d’ampliar serveis p煤blics tals com la neteja, la jardineria i la recollida de fems.

D’altra banda, Rius ha avan莽at que el govern local tamb茅 proposar脿 al ple mantenir invariable l’Impost d’activitats Econ貌miques (IAE), l’Impost sobre construccions, instal路lacions i obres (ICIO), el de plusv脿lua i l’impost de vehicles.

Aix铆 mateix, en l’Impost sobre construccions, instal路lacions i obres (ICIO) comptar脿 amb bonificacions de fins a un 50 per cent en sup貌sits concrets, amb la finalitat de fomentar l’ocupaci贸, el turisme i la cultura i a m茅s incentivar la creaci贸 d’empreses i modernitzaci贸 d’estes.

Divendres que ve tamb茅 es donar脿 llum verda a les noves mesures socials amb bonificacions, en alguns casos de fins al 100 per cent, per a dones que ostenten condici贸 de v铆ctimes de viol猫ncia de g猫nere, i homogene茂tzar脿 les bonificacions de les persones amb diversitat funcional, fam铆lies nombroses o monoparentals i titulars del carnet jove.

Quant a la taxa per prestaci贸 de serveis de gesti贸 de residus, la regidora delegada d’Hisenda ha exposat que l’estudi de costos d’enguany reflectix l’exist猫ncia d’un desfasament, entre ingressos reals previsibles i costos, de 277.657, 44 euros, 茅s a dir un 11,58 per cent.

Cristina Rius ha atribu茂t l’augment del cost a, les males praxis en la gesti贸 dels residus i el reciclatge en les llars i l’augment de l’aband贸 de voluminosos en la via publica i contenidors, la retirada dels quals “encarix el sistema de recollida municipal i el complica”. Aix铆, per al pr貌xim exercici la proposta 茅s elevar a l’11 per cent les taxes per gesti贸 dels residus per a l’any que ve.

En el servei s’inclou la recollida domicili脿ria de residus, tractament i eliminaci贸 de residus s貌lids urbans i de voluminosos i la gesti贸 de l’ecoparc.

Cal recordar que referent als ingressos de les taxes per este concepte, van destinats completa i directament a liquidar el cost del servei, per la qual cosa l’Ajuntament no t茅 cap recaptaci贸 sobre elles.

Leave a Reply

Your email address will not be published.