fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana aprovar脿, per la Covid-19, un nou per铆ode de pagament de l’IBI i de l’IAE

Borriana aprovar脿, per la Covid-19, un nou per铆ode de pagament de l’IBI i de l’IAE

Amb l’objectiu de reduir la pressi贸 fiscal a les fam铆lies mentre s’afronta la crisi sanit脿ria ocasionada pel coronavirus.

L’Ajuntament de Borriana a trav茅s d’un Decret d’alcaldia aprovar脿 un nou per铆ode de pagament de l’IBI i l’IAE de forma extraordin脿ria per la pand猫mia, seguint l’acord del govern municipal del passat 17 de mar莽, a l’inici de l’estat d’alarma, quan va decidir modificar el calendari del contribuent per a aquest exercici amb la finalitat de retardar el per铆ode voluntari de pagament dels principals impostos municipals, amb l’objectiu de reduir la pressi贸 fiscal a les fam铆lies mentre s’afronta la crisi sanit脿ria ocasionada pel coronavirus.

Segons ha explicat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, aquesta decisi贸 de retardar i flexibilitzar els terminis de pagament forma part del paquet de mesures fiscals i econ貌miques que l’equip de govern est脿 desenvolupant, amb l’objectiu “d’alleujar la c脿rrega econ貌mica que poden tindre les fam铆lies del municipi despr茅s de la parada de l’activitat econ貌mica derivada de l’estat d’alarma”.

Cal recordar que una de les primeres mesures adoptades per l’equip municipal de govern va ser deixar sense efecte els per铆odes de pagament de tributs en volunt脿ria, aix铆 com els c脿rrecs domiciliats, i paralitzar el repartiment immediat de rebuts del primer padr贸 que comen莽ava justament el mateix dia que el confinament, el 16 de mar莽, fins al 5 juny, i que els notificadors ja tenien preparats per a repartir.

Amb aquest prop貌sit s’ha retardat el termini dels dos per铆odes de cobrament de padrons en volunt脿ria. D’aquesta manera, els c脿rrecs domiciliats es passen cada 2 mesos, des del passat 27 de maig i fins a l’煤ltim mes de l’any.

El primer padr贸 est脿 obert del 25 de maig al 5 d’agost, amb c脿rrecs el 27 de maig i el 27 de juliol corresponents a l’Impost de Vehicles, Taxa de Gesti贸 de Residus i la Taxa de Gual.

Ara, el nou per铆ode de pagament ser脿 des del 15 de setembre fins al 7 de desembre, amb la qual cosa els c脿rrecs dels rebuts domiciliats seran el 27 de setembre i el 27 de novembre. La iniciativa de retardar aquest per铆ode de cobrament de l’IBI i l’IAE, en dos mesos, del seu per铆ode habitual, ja es va traslladar en la comissi贸 d’Hisenda celebrada el passat 11 de juny als grups pol铆tics de l’oposici贸 perqu猫 en tingueren coneixement.

Amb aquest canvi, ha manifestat l’alcaldessa, s’afavoreix les persones treballadores, les pimes i els aut貌noms en aquests moments dif铆cils, encara que haja sigut perjudicial per a l’Ajuntament perqu猫 ha provocat un problema de tresoreria”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.