fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana congelar脿 en 2022 els impostos i les taxes municipals

Borriana congelar脿 en 2022 els impostos i les taxes municipals

La decisi贸 de l’equip de govern, traslladada aquest mat铆 a la Junta de Portaveus, respon a l’objectiu de continuar ajudant totes les activitats econ貌miques del municipi.

L’equip municipal de govern de Borriana ha traslladat aquest mat铆 a la Junta de Portaveus la seua proposta de congelar els impostos i les taxes municipals per al pr貌xim exercici 2022, segons ha anunciat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.

Amb el manteniment i la congelaci贸 de les ordenances fiscals, que s’ha presentat a la Junta de Portaveus, el govern municipal es decanta per 鈥渘o augmentar la c脿rrega impositiva de la ciutadania davant la crisi鈥, ha assegurat l’alcaldessa, que ha aclarit que aquesta proposta no ser脿 necess脿ria portar-la al Ple municipal del pr貌xim dijous 4 de novembre.
Aix铆, a Borriana, en 2022 no s’augmenta cap dels tipus impositius, com el de l’ICIO, l’IBI o el de vehicles, a m茅s de mantindre sense modificacions els imports dels rebuts de taxes municipals, com el del fem o diferents espais culturals i esportius, i es conserven els beneficis fiscals i bonificacions aprovats en els 煤ltims exercicis.
Aix貌 suposar脿, ha precisat Safont, un 鈥渞epte extraordinari en la gesti贸 municipal鈥, perqu猫 el Pressupost de despeses 鈥渢indr脿 un augment important pels increments dels costos, que haurem d’assumir amb els mateixos ingressos per impostos i taxes com a conseq眉猫ncia de la proposta de mantindre鈥檒s congelats鈥.
L’objectiu, ha manifestat, 茅s “mantindre la qualitat dels serveis p煤blics, per貌 sense incrementar la pressi贸 fiscal sobre els ciutadans, amb l’objectiu de continuar ajudant els ve茂ns i les ve茂nes i totes les activitats econ貌miques de la ciutat鈥, i ha assegurat que la congelaci贸 de les taxes i impostos municipals va acompanyada 鈥渄鈥檜n equilibri econ貌mic i millora de la gesti贸 dels recursos perqu猫 no es vegen perjudicats els serveis p煤blics鈥.

De fet, ha manifestat l’alcaldessa, 鈥渏a hem aplicat aquests 煤ltims anys els beneficis fiscals que hem cregut justos, amb criteris de capacitat econ貌mica, hem equiparat totes les bonificacions de fam铆lies monoparentals a les que tenien les fam铆lies nombroses i tamb茅 hem bonificat taxes i impostos amb criteris de protecci贸 del Medi Ambient鈥.
No obstant aix貌, per a 2022, ha apuntat, cal tindre en compte l’increment del 4,8% de l’IPC que afecta sobretot els grans contractes de serveis i a tota la despesa corrent municipal, i assumir l’augment del 17% pel cost de la gesti贸 dels residus, de m茅s de 438.000鈧.
A m茅s, ha assenyalat, 鈥渓’important increment del cap铆tol I, de personal, no nom茅s per l’increment salarial del 2% que arrepleguen els PGE i pels triennis dels funcionaris, sin贸 perqu猫, a m茅s, en 2022 ens hem comprom猫s a incrementar 7,5 professionals en els Serveis d’Atenci贸 Prim脿ria de Car脿cter B脿sic, per a complir amb la r脿tio establerta en la Normativa de Serveis Socials鈥.
Ordenances

Referent a les ordenances municipals per al pr貌xim exercici, de manera resumida, la regidora delegada d’Hisenda, Cristina Rius, ha assenyalat que en mat猫ria de gesti贸 de residus els percentatges aprovats pel Consell d’Administraci贸 de Reciplasa, reflecteixen un increment del cost d’un 3% addicional per les inversions a realitzar en la planta d’Onda i el 3,3% d’IPC.
脡s a dir, ha matisat Rius, el desfasament entre ingressos i costos per a 2022, 茅s al voltant de 300.000 euros, que sumats als que va assumir l’Ajuntament en 2021 per la situaci贸 d’emerg猫ncia per la pand猫mia resulta un total de 438.529 euros. 鈥淯na despesa que tamb茅 decidim assumir at猫s que estem eixint de la crisi sanit脿ria i anant cap a la normalitat, per貌 de manera lenta i progressiva鈥, ha assegurat.

Per aix貌, a pesar que l’Ordenan莽a Fiscal indica espec铆ficament que la taxa haur脿 de cobrir el cost del servei, i aix铆 s’ha fet durant molts anys, 鈥渉em decidit que en 2022, excepcionalment per la Cpvid, la Taxa de Gesti贸 de Residus es mantinga congelada i l’Ajuntament assumisca l’increment de la taxa del 17%鈥.
Pel que fa a la taxa de terrasses de bars i restaurants, de la qual estan exempts de pagament tots els negocis des de 14 de mar莽 de 2020 fins al 31 de desembre de 2021, tornar脿 a la normalitat, 鈥渢ot i que es permetran les ampliacions d’ocupaci贸 sense tributar, limitant-les al doble de l’espai autoritzat, per a tornar progressivament a la situaci贸 anterior a la pand猫mia鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.