fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana destina m茅s d’un mili贸 d’euros al Pla Estrat猫gic de Subvencions 2022

Borriana destina m茅s d’un mili贸 d’euros al Pla Estrat猫gic de Subvencions 2022

Serveis Socials 茅s l’脿rea que m茅s import rebr脿 enguany, ja que el pla li assigna 451.100 euros, que suposa el 44,1 per cent del total.

L’Ajuntament de Borriana destina enguany un total d’1.021.850 euros al Pla Estrat猫gic de Subvencions 2022, segons ha explicat la regidora delegada d’Hisenda, Cristina Rius, que ha precisat que aquest pla plasma la distribuci贸 de fons p煤blics per a activitats subvencionables que corresponen a cadascuna de les 脿rees d’actuaci贸 i la forma de concessi贸, a fi de 鈥渃ontribuir a satisfer les diferents necessitats i aspiracions de la ciutadania鈥.

Entre les quals ha assenyalat les activitats relacionades amb els serveis socials, les culturals, les esportives, les dirigides a la joventut, a l’ocupaci贸 del temps lliure, les relatives a l’educaci贸, a la promoci贸 de la dona, a la sanitat, al comer莽, a la protecci贸 del medi ambient, o les que realitzen les associacions de ve茂ns per a la defensa dels seus interessos.

El Pla anual de subvencions del municipi 茅s, segons el parer de Rius, de car脿cter 鈥減rogram脿tic鈥, i no solament 茅s un instrument de planificaci贸 i millora de l’acci贸 administrativa, sin贸 que a m茅s n鈥檃favoreix l’efic脿cia i la transpar猫ncia, tot i que el seu contingut 鈥渘o crea drets ni obligacions鈥.
Per la qual cosa, la responsable d’Hisenda ha indicat que cont茅 la mem貌ria explicativa dels objectius, els costos de realitzaci贸 i les fonts de finan莽ament de les subvencions que pret茅n atorgar l’Ajuntament durant l’exercici de 2021, i la mem貌ria amb els detalls d’execuci贸 del 2021.
Enguany, ha destacat Cristina Rius, el cost total del pla ha suposat un lleuger increment respecte a 2021, i s’inclouen les subvencions de concurr猫ncia competitiva que ascendeixen a 226.250 euros, les de concessi贸 directa previstes nominativament en el Pressupost Municipal que s’eleva a 752.700 euros i l’apartat destinat a premis que suposen 42.900 euros.
Per 脿rees, Serveis Socials 茅s la que m茅s quantitat rebr脿 enguany, ja que el pla li assigna 451.100 euros, que suposa el 44,1 per cent del total, tenint en compte que la major part, concretament 350.000 euros, es destinen a la concessi贸 d’ajudes econ貌miques individuals o a nuclis familiars per a remeiar una situaci贸 greu deteriorada, d’urgent necessitat o amb greus problemes espec铆fics que afecten la seua autonomia personal, social i econ貌mica.
D’altra banda, Rius ha valorat positivament el grau de compliment i l’efici猫ncia de l’atorgament de subvencions del passat any 2021, en qu猫 es van tramitar els procediments per a la concessi贸 de les subvencions previstes, malgrat el volum extraordinari en la Secci贸 IV motivat, en gran mesura, per la covid-19.
Cal recordar tamb茅 que, paral路lelament durant 2021, per a pal路liar les conseq眉猫ncies econ貌miques negatives en els sectors m茅s afectats per les restriccions, l’Ajuntament ha tramitat m茅s de 660 sol路licituds d’ajudes directes, des de 2.200 euros fins a 4.000鈧 a cada aut貌nom o microempresa.
鈥淓n aquesta pand猫mia, ens hem bolcat en el sector del comer莽 i l’hostaleria i hem destinat m茅s de 2 milions d鈥檈uros en ajudes directes, exempcions de tributs i diverses campanyes de promoci贸, incentivaci贸 i foment de l’activitat econ貌mica en la localitat per a facilitar l鈥檈ixida de la crisi de les nostres empreses, sense deixar de costat l’脿rea d’Acci贸 Social, les subvencions a la qual van ser de 400.000鈧 en el passat exercici鈥, ha manifestat Cristina Rius.

Leave a Reply

Your email address will not be published.