fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana encara les 煤ltimes 24 hores de recollida de suports per als Pressupostos Participatius de 2017

Borriana encara les 煤ltimes 24 hores de recollida de suports per als Pressupostos Participatius de 2017

Durant l’煤ltima setmana, els col路lectius i associacions han lliurat les seves fulles de vot a l’Ajuntament per fer constar els seus suports a un de lloa 15 projectes que componen la fase final

La regidoria de Participaci贸 Ciutadana de l’Ajuntament de Borriana ha realitzat una 煤ltima crida a la ciutadania perqu猫 aprofite l’煤ltima jornada del mes d’octubre per fer efectiu el seu vot dins de la tercera fase de la campanya. Tal com ha explicat el regidor de l’脿rea, Cristofer Del Moral, 鈥渄urant l’煤ltima setmana hem recollit els fulls de suports dels quals disposaven les associacions i col路lectius de la ciutat per recolzar un dels 15 projectes que havien passat a formar part de l’煤ltima votaci贸 despr茅s de les dues fases anteriors鈥. Del Moral ha volgut 鈥渁nimar als ve茂ns i ve茂nes de Borriana a aprofitar l’煤ltim dia de la tercera fase de suports que 茅s aquest mateix dilluns per acostar-se a alguna de les vint urnes repartides pels diferents edificis municipals per donar el seu suport a un dels projectes que passaran a formar part dels pressupostos municipals per al proper anys en cas d’estar entre els m茅s votats鈥.
Cal recordar que despr茅s de les dues primeres fases en les quals la ciutadania va proposar projectes concrets amb prop de 5.000 persones participant, i m茅s tard va recolzar amb un total de 6.800 vots a una de les propostes plantejades, van estar 15 les iniciatives que van passar a formar part de la fase final. Durant aquesta setmana associacions i col路lectius ciutadans com la Federaci贸 de Falles i el Grup Hist貌ric han presentat prop de 2000 signatures per recolzar una de les iniciatives a l’Ajuntament, tal com tamb茅 ha fet un altre dels grups ciutadans que recolza la proposta de renovaci贸 de la Biblioteca Municipal. Aix铆, els projectes finalistes que encara es poden recolzar en l’煤ltima jornada de la tercera fase, i els pressupostos que des dels serveis t猫cnics s’han aproximat al m脿xim per a la seva possible execuci贸 s贸n:la creaci贸 d’un Museu Faller en el CMC La Merc猫, amb un pressupost estimat de 60.000 euros. Tamb茅 apareixen en la llista el local Social del Port, en el qual s’ha incl貌s la petici贸 de Biblioteca i sala d’estudi per un valor de 32.000 euros. La millora del centre urb脿 i les zones comercials amb un possible pressupost futur de 25.000 euros: les millores a la biblioteca municipal, amb adquisici贸 de nou material i renovaci贸 inform脿tica valorades en 20.000 euros. I tamb茅 l’adequaci贸 i millora del c脿mping de l’Arenal, per 15.000 euros. A continuaci贸, tamb茅 es podran votar les millores en camins rurals com Els Monges o Virrangues que comptaria amb 40.000 euros, l’accessibilitat general al conjunt de la ciutat, taxada en 30.000, o les obres a les antigues escoles de Santa B脿rbera per valor de 45.000. Les tres 煤ltimes propostes que es podran votar s贸n l’ampliaci贸 i millora de zones verdes i parcs per 20.000 euros, la senyalitzaci贸 amb pictogrames en diferents punts de la ciutat, a la qual s’ha sumat la utilitzaci贸 de tauletes amb programari de traducci贸 per estar en contacte amb l’administraci贸 per valor de 5.000 euros, i finalment la protecci贸 i conservaci贸 del Clot de la Mare de D茅u en les quals s’invertirien 12.000 euros.
Tal com ha resumit Del Moral, estem molt contents de veure com s’han desenvolupat i han crescut les dues edicions dels Pressupostos Participatius, que d’una forma directa obren les inversions municipals de cada any a l’opini贸 i prefer猫ncies de la ciutadania, la qual cosa ens sembla el millor exercici de democr脿cia participativa que s’ha desenvolupat a la nostra ciutat en molts anys鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.