fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana eximir脿 fins a mitjan 2021 a bars i restaurants del pagament de la taxa d’ocupaci贸 de la via p煤blica per les terrasses

Borriana eximir脿 fins a mitjan 2021 a bars i restaurants del pagament de la taxa d’ocupaci贸 de la via p煤blica per les terrasses

La decisi贸 de l’equip de govern respon a l’objectiu de continuar ajudant a totes les activitats econ貌miques del municipi.

L’Ajuntament de Borriana eximir脿 del pagament de la taxa d’ocupaci贸 de la via p煤blica les terrasses de bars i restaurants, almenys, fins a mitjan exercici 2021, a fi de continuar ajudant a totes les activitats econ貌miques de la ciutat, segons ha informat la regidora delegada d’Hisenda, Cristina Rius, en la Comissi贸 d’Hisenda celebrada avui.
Aix铆, l’equip de govern municipal, despr茅s de proposar i estudiar les possibilitats t猫cniques i comprovar la viabilitat per a dur-ho a terme, prorrogar脿 fins a juny de 2021 “la disposici贸 addicional, aprovada el mes de maig passat, per la qual es va aprovar l’exempci贸 de les taxes des de l’estat d’alarma el 14 de mar莽, amb la suspensi贸 dels cobraments per ocupaci贸 de terrasses durant els 3 煤ltims trimestres de 2020”, ha indicat Rius.

En concret, ha precisat, “un trimestre per estar les activitats tancades obligat貌riament per l’estat d’alarma, que l’equip municipal de govern vam ampliar als dos trimestres seg眉ents per a donar suport al sector”.
Sobre aquest particular, Cristina Rius ha indicat que aquesta iniciativa suposar脿 “una ajuda per al sector de l’hostaleria local al voltant de 160.000 euros en els 15 mesos d’aplicaci贸 en els dos exercicis”.

A m茅s, donades les circumst脿ncies especials derivades de la crisi sanit脿ria de la Covid-19, la regidora d’Hisenda ha avan莽at que l’equip de govern planteja per a 2021 congelar la taxa de Gesti贸 de residus en general, “no aplicar l’increment dels costos com s’ha fet cada any”, i tamb茅 aplicar per al pr貌xim exercici una reducci贸 concreta de la tarifa d’un 25% als comer莽os i a les activitats econ貌miques locals amb l’objectiu d’ajudar-los.

Respecte a la resta impostos i taxes municipals, la responsable municipal d’Hisenda ha anunciat que “queden congelats per a 2021 i a m茅s se’ls aplicar脿 els beneficis fiscals en vigor”.
Entre aquests beneficis, ha assenyalat la bonificaci贸 del 50% a l’IBI dels habitatges de protecci贸 p煤blica promoguts per la Generalitat Valenciana, i fins al 75% a les fam铆lies nombroses, l’exempci贸 de la taxa de gesti贸 de residus als beneficiaris d’ajudes de pobresa energ猫tica, aix铆 com les bonificacions del 50% a jubilats i pensionistes.
Tamb茅 s’ha referit als incentius per a protegir el medi ambient com les bonificacions del 75% i 50% per la compra de vehicles el猫ctrics o h铆brids o la bonificaci贸 del 20% a l’IBI per a qui instal路le volunt脿riament sistemes d’aprofitament t猫rmic o el猫ctric d’energia provinent del sol.

Quant a l’Impost d’activitats Econ貌miques, Rius ha recordat la possibilitat de bonificaci贸 del 50% de la quota municipal per creaci贸 d’ocupaci贸, cas que s’haja incrementat la mitjana de la plantilla en 10 o m茅s treballadors amb contracte indefinit. Aix铆 com l’equiparaci贸, ja aprovada en els 煤ltims exercicis, dels beneficis fiscals en taxes municipals per a fam铆lies nombroses a qu猫 ara

Leave a Reply

Your email address will not be published.